
Mustafa Yürekli
Kur'an-ı Kerim'in teşrifini kutlama..
Kur'an-ı Kerim'in teşrifini kutlama..
Mustafa Yürekli, “Hicri takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan’dan Zilhicce’ye kadar bütün bu aylar, Kur’an aylarıdır..” dedi..
Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Enstitüsü Başkanı Mustafa Yürekli, “Her toplum, zamanı ve mekanı sahiplenirken, orada hakimiyet kurarken kodlamalar yaparak kültür kurar.. Kapitalist toplumda, doğum, evlilik, sevgililer günü ve anneler günü gibi ekonomi politik ve pragmatist kodlamalar vardır.. Ulusal bayramlar vardır. Mekanı da AVM’den tatil yerlerine kadar, kodlar. Baş şehir vardır, orada anıtsal bir hükümet konağı vardır.. Her şehrin sembolü olmuş bir anıt yapısı vardır gidip görülecek.. Kadim dünyada İslam da zamanda ve mekanda kodlamalar yapmıştır. Beş vakit namaz günü kodlamadır, cumalar ay içinde, ramazan ve kurban bayramları yıl içindeki kutlamalardır. Müslümanlar, ila-i kelimetullah amacıyla; zamanda ve mekanda yaptıkları kodlamalarla özgün ve estetik bir anlam dünyası kurmayı, onu asırlarca ayakta tutmayı başarmıştır.” dedi..
Mustafa Yürekli, “Kur’an-ı Kerim’in teşrifi nedeniyle bin aydan daha hayırlı kılınmış Kadir Gecesi’ne kavuşma umuduyla çıkılan üç aylık bir tefekkür yürüyüşü, bir ilim macerası, bir erdem atılımı, vahiyle çıkılmış bir manevi yolculuktur. Dolayısıyla her yıl ihya ettiğimiz ramazan ayı Kuran’ın teşrifi bayramıdır. Müslümanlar, Receb ayında Regaib ve Miraç kandilleri; Şaban ayında da Berat kandili ile Ramazan’a hazırlanmaktadır. Ramazan ayını ihya zaten Kur’an-ı Kerim’in teşrifini kutlamalardır.” dedi.
Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Enstitüsü Başkanı Mustafa Yürekli, “Dolayısıyla Hicri takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan’dan Zilhicce’ye kadar bütün bu aylar, Kur’an aylarıdır. Cuma, kandiller ve ramazan ayının ihyası, Kur’an severlerin zamanı, yani ayları ve yılı mayalayan bayramlarıdır. Ramazan ve kurban bayramlarının anlamı, Kur’an-ı Kerim’i sevmek, Allah’ı tazim ve tesbih, Hz.Peygamber’e salat ve selam, ümmetine mensup olmanın sevinç ve iftiharı olarak tezahür eder.." dedi.
Diplomasi dönüştürücü bir akıl ve onarıcı bir irade olmalıdır
16 Nisan 2025 Çarşamba 19:08Ayrışan dünyada diplomasiyi sahiplenmek
10 Nisan 2025 Perşembe 12:07Türkiye’nin barış şemsiyesi
06 Nisan 2025 Pazar 13:02Güzellik: Müslümanlığın zirvesidir
02 Nisan 2025 Çarşamba 15:41Tevhid inancının tarihsel rolü 2
30 Mart 2025 Pazar 08:30Tevhid inancının tarihsel rolü
27 Mart 2025 Perşembe 18:40İslam sanatının toplumda güven ve empati oluşturma rolü
22 Mart 2025 Cumartesi 15:36Küreselleşme ve tam bağımsızlık
19 Mart 2025 Çarşamba 05:14Dünya sistemi ve bağımsızlık mücadeleleri
15 Mart 2025 Cumartesi 23:41İnsanlığın kurtuluşu: İslam Barışı
13 Mart 2025 Perşembe 12:25




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.