İrfan Küçükköy

İrfan Küçükköy

Yazar, TV Programcısı Mehmet Ceylan

Yazar, TV Programcısı Mehmet Ceylan

Mücadele Birliği Hareketi’nde

Yazar, TV Programcısı Mehmet Ceylan

Kendi Kaleminden

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Yeniden Milli Mücadele Hareketiyle tanıştığım günden bu güne kadar adını saydığım ve sayamadığım, başta bende emeği olan ve millet evlatlarının ufkunu açan, yol açan, ülkeye çeşitli makamlarda hizmet eden tüm ağabeylerimize, kardeşlerimize minnettarım. Vefat edenlere Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Sağ olanlara Rabbim sağlık, afiyet versin. Herkese en derin kalbi duygularımla hürmet eder saygılar sunarım. Allah hepsinden razı olsun.

Sayın İrfan Küçükköy Ağabeyim kitabında bana da yer verdiği için hasseten teşekkür ederim.

1962 Yılında Konya Bozkır Tepelice Köyü’nde 4 çocuklu bir ailenin 3. evladı olarak dünyaya gelmişim. Yeniden Milli Mücadele Hareketini Tepelice Köyü İlkokulu’nda okurken daha çocuk yaşımda Kadir Ceylan’ın (Ağabeyim) köye getirdiği Yeniden Milli Mücadele Mecmuasıyla tanıştım. Ağabeyim başyazıyı sesli olarak okurdu anlamasan da heyecan duyardım.

1974 Yılında İstanbul’a geldim. Büyüklerim beni bir işe yerleştirdi hafta sonları da Cağaloğlu’na Yeniden Milli Mücadele Mecmuasına gelirdik. Mecmua katlar, kültür çalışmaları yapar, adına Çatı Restoran denilen Mecmuanın üst katında yemeğimizi yerdik. Akranlarımız, gezerken ben Yeniden Milli Mücadele Mecmuasına gelebilmek için Pazar gününü iple çekerdim. Ağabeylerimizin sıcak tavrı, güler yüzü ve bilgi dolu anlatımları anlatılamazdı. Bu yıllarda ilk tanıdığım Ağabeylerimiz, Aykut Edibali, Yavuz Arslan Argun, İrfan Küçükköy, Gazi Altun, Salim Demirezen, Abdullah Yaman, Kemal Yaman, Yılmaz Karaoğlu, hatırladıklarım.

Yeniden Milli Mücadele Hareketi, hareketle her tanışanın hayatına dokunduğu gibi benim hayatımın da dönüm noktası diyebilirim. Küçük yaşta İstanbul sokaklarında yalnız kalıp korunabilmek çok zordu. Hasta sonu gelmesini iple çekiyordum. Bir pazarımız vardı. O Pazar gününü Gezmek, sinemaya gitmek, denize gitmek varken Mecmua bürosuna gitmek bambaşka bir duygu veriyordu. Orada yenilen bir tas çorba bile bir başka geliyordu. O çocuk yaşta bu duyguları yaşıyordum. Oradaki o samimi, aile havası, kardeşlik havası anlatılmazdı.

Bu duyguları yaşarken o yaşta dünyadan da haberdar oluyorduk. Öğreniyorduk, öğrendiklerimizi yaşımızın küçük olmasına bakmadan anlatmaya çalışıyorduk.

Ben Mehmet Ceylan olarak, Dolapdere, Beyoğlu mazgallarının içinden çıkıp, Billur deryalarda yüzdüysem Yeniden Milli Mücadele sayesinde. Bu gün siyasi ve sosyal konuları yorumlayabiliyorsam yeniden Milli Mücadele sayesinden.

1976 – 1977 yılında yaklaşık bir yıl Bursa’da kaldım. Uludağ Erkek Öğrenci Yurdunda görev yaptım. Bursa’da da Fahrettin Demirtaş, Recep Sazan, Bilal Aydın, Rüştü Acar, İbrahim yıldırım, Nizamettin Kutlu, Şaban Er gibi ağabeylerimiz şu an hatırımda olanlar.

Bursa’dan döndükten sonra 1977 yılında Bayrak Gazetesi’nde çalışmaya başladım. Bayrak gazetesinde Mutfağından Klişe takibine matbaa bölümüne kadar bir çok bölümde görev aldım. Yıldırım Kemal Akıncı, Niyazi ? Salim Demirezen, Şükrü Başkurt, Yetkin Dilek, Prof. Dr. İsmail Nakilcioğlu, Mehmet Güngör, Süleyman Erol, Prof. Dr. Mustafa Koçak, Mustafa Sağ ilk aklıma gelenler.

Zilinde isim olarak Necati Ceylan’ın yazıldığı Aksaray Şeref Apartmanında da kalmaya başladım. Şeref Apartmanında, Süleyman Erol, Prof. Dr. Ali Demir, Milletvekili Yusuf Başer, Öğretmenler Mevlüt Koçoğlu, Mustafa Koçak, İlahiyatçı Galip Kolcu, Recep Akkemik son kalanlarız.

Bayrak Gazetesi günlük kapandıktan sonra Abdullatif Metin ve Hasan Ayhan ağabeylerin yönetiminde Otağ ve Bayrak matbaalarında görev aldım.

1984 yılında kurulan Islahatçı Demokrasi Partisi Eminönü ilçe kurucu üyesi oldum. 1987 – 1992 yılları arasında Eminönü İlçe Başkanlığı görevini yürüttüm.

!985 Yılında evlendim

1989 yerel seçimlerinde Kartal belediye başkan adayı oldum. 1989 Yerel seçimlerinde kamyonet üstünde tabut ile yaptığım seçim çalışmalarım hafızalarda yer aldı.

1989 Yılında Bozkır Derneği, 1991 Yılında Bozkırlılar Vakfı kurulması çalışmalarında görev aldım. İlk STK çalışmalarım bu yıllarda başladı.

1991 yılında Konya Bozkır için ilk ciddi yayın organı olan Bozkır Dergisi’ni çıkardım.

1991 – 2004 yılları arasında ajanslık yaptım.

2004 – 2007 yılları arasında “Esnaf Gazetesi” yayın yönetmenlik görevini yürüttüm.

2005 Yılında Meltem Televizyonu’na sektör programı yaptım.

Geçmiş dönem İBB Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna liderliğinde oluşan Turkuaz Hareket çalışmalarında yer aldım.

2007 yılında Bayrampaşa Gündem Gazetesini çıkardım, halen devam ediyorum.

Değişik dönemlerde Tempo, Ekin, Kanal 24, Rumeli televizyonlarında program yapımcısı olarak moderatörlük yaptım.

Merhum Bilge Lider Aykut Edibali ile en çok yakın temasım bu dönemde oldu. Kendisiyle 14 canlı program yaptım. Her program sonrası yaklaşık 3 saat kadar bize konuşurdu. Vefatından bir yıl önce “Mehmet ne zaman program yapacağız” diye sormuştu.

7 Haziran ve 1 Kasım 2015 Genel seçimlerinde İstanbul 2. Bölge, 14 Mayıs 2023 Genel seçimlerinde Kırkılareli milletvekili adayı oldum. Halen Millet Partisi İstanbul İl istişare kurulunda görev almaktayım.

AÖF Halkla İlişkiler ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Öğrencisiyim.

Psikolojik Danışmanlık Sertifikası, Yaşam Koçluğu Sertifikası, Koçluk Eğitimi Sertifikası, NLP Practitioner Sertifikası sahibiyim.

KİTAPLARIM

1-Bayrampaşa Gündem Gazetesinin 10. Yılı için köşe yazılarımdan derlediğim “Klavye’nin Doğru Tuşu”,

2- Kişisel Gelişim Kitabı “Ahmak Duygular”

3- Siyasi ve ekonomi araştırması “Değişmeli” adlı kitaplarım yayınlandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İrfan Küçükköy Arşivi