İrfan Küçükköy

İrfan Küçükköy

Batı Avrupa Ve İslam Yayılması

1982 yılında "Zamanımızda İslam'ın Yayılışı" kitabımı yazdığımdan bu yana kırk küsur sene geçti. Avrupa devletleri İslam'ın ülkelerinde yayılmasının önüne, İslam'ı, İslam'ın Peygamberini yanlış tanıtarak ve Müslümanları terörist göstererek engellemeye çalıştı. Müslüman olan çok kişinin beyanlarını okudum. Hemen hepsi Müslüman olduklarını ilk açıkladıkları zaman, önce aile muhiti, dost çevresi, hatta Batı Avrupa'da herkes terörist mi oldun diyordu. Halkların İslam'a yönelişinin önünü böyle kesmeye çalışırlardı.

İslam'ın yayılmasının önünü kesmeye çalışan Batı Avrupa kültür ve siyaset organlarının elinden bu resmi slogan düşmek üzeredir. Tabii ki bu çevreler İslam'ın yayılışını engellemek için başka argümanlar bulacaklardır. Ancak en etkili silahları ellerinden düşmüştür. İsrail terörü hepsini geçmiştir.

Batı Avrupa'da, Resmi çevreler, milliyetçilik, hatta ırkçılık, Avrupacılık ve Hristiyanlık gayretiyle İsrail katliamlarının psikolojik etkisini silmeye, en azından, ülkelerinde hafifletmeye çalışıyorlar. Ancak bir Türk Atasözü "mızrak çuvala sığmaz." Batı Avrupa yöneticileri yakında bunu daha derin anlayacaklardır. Mazlumun yanında bulunmak yerine katile, caniye destek vermenin sızısı yakında yüreklerine düşecek, halklarının İslam'a yönelmesiyle göreceklerdir.

"Zamanımızda İslam'ın Yayılışı" kitabımın yayınlanması üzerine kitabı okuyan bir yayınevi sahibi, bu kitabın adı "Dünya İslam'a koşuyor" olmalıydı demişti.

Avrupa'da halklar birkaç cihetten Müslümanlarla iç içe yaşıyorlar.

Bunlar, resmen anlaşmalı göçmenler. Almanya'da anlaşmalı Türk İşçiler, Fransa'da Kuzey Afrikalı Arap göçmenler, İngiltere'de, Hindistanlı ve Pakistanlı göçmenler bu ülkelerin asli vatandaşları olmuşlardır. Bunlar az rakamlar değildir. Her ülkede dört, beş, altı milyon.

Mülteci Müslüman Göçmenler. Batı Avrupa Devletleri bunları engellemek için büyük gayret sarf ediyorlar. Bir türlü önüne geçemiyorlar. Batı Avrupa ülkelerinde üç milyondan çok Suriyeli göçmen dolaşıyor. Küçük firmalar, köylüler ucuz işçi olarak istihdam ediyorlar. Bunların bir nesil sonrası çocukları Batı Avrupa kültürü almış Müslümanlar olacaklardır.

Avrupa'ya bu mülteci akımının baş sorumlusu. Okyanus ötesi bir büyük Devlettir. Adını yazınca Facebook hemen yeşil nokta koyup herkese rahatça ulaşımını engelliyor. Adını yazmıyorum, anlarsınız.

İnceleme ve evlenme suretiyle Müslüman olanlar. Bunlar Bütün Batı Avrupa'da az değildir. Henüz hiç bir ülkede kitleler halinde Müslümanlaşma başlamış değildir. Ben bazı ülkelerde bu rakamın bütün engellemelere rağmen yakında genişleyeceğini, tatta önü alınamaz akımlar olacağına ihtimal veriyorum.

Genç olsam hemen incelemelere girişirim. On sene kadar önce Sosyal medyada Çağımızda İslam'ın yayılışı konusunda Google’dan malzeme toplamaya başlamıştım. Hatta Türkçe, Arapça ve Fransızca iki bin sayfa kadar vesika toplamıştım. Yaşımı engel gösterip vazgeçmiştim. Tamamını yazmam şart değil. Buna yaşım müsaade etmez. Ancak kaynaklarımı inceleyeceğim, Takviye yaparak yeterli bulursan, bir ucundan başlarım. Facebook'da paylaşırım. Bir ilgi uyandırabilirsem ne mutlu bana.

Selamün Aleyküm, İrfan Küçükköy

Sosyal Medya,Birkaç gün Önce

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İrfan Küçükköy Arşivi