Mücadele Birliği Hareketinde Yazarlar Ve Sanatkârlar
Mücadele Birliği Hareketinde Yazarlar Ve Sanatkârlar
Giriş
Bu bölümde elli civarında, yazar, şair, hikâyeci, roman yazarı, hattat, ressam, karikatürist, müzisyen, besteci Mücadeleci arkadaşımızı sundum. İçilerinden beşyüzden fazla akademisyen çoğu Prof. çıkarmış bir hareketin yazar ve sanatkarlarını sınırlamak tabiî ki mümkün olmaz. Önünü açık bıraksam sayı birkaç misli katlanacak.
Mücadele Birliği Hareketi’nde Yazarlar ve Sanatkarlar bölümüne aslında ilk önderlerden başlamak gerekir. Birinci Lider Aykut Edibali’nin ondan fazla kitabı vardır. Binlerce başmakalesi, mecmuanın iç sayfalarında yazıları, Gerçek dergisinde incelemeleri vardır. Ayrıca önemli şiir denemeleri olmuştur.
İkinci Lider Yavuz Arslanargun, bir söz ustasıdır. Konuştuğu her insanı nazik konuşmaları ile hemen çeker ve teşkilata bağlardı. Bir Vali oğlu olarak onun nezaketi hepimizi cezp ederdi. Onun etkisiyle Mücadele Birliği mensuplarında nazik konuşma tabii hayat haline gelmişti. Ayrıca şiirler de yazıyordu. Ne varki hapis hayatı ve sonraki ihtilaf dememek için farklı düşünce ve tavırlar onda şiiri sürdürebilirlikten çıkarmıştır.
Yeniden Milli Mücadele Mecmuası Yazı işleri müdürü Kemal Yaman yazı ustasıdır. Bir tefekkür elemanıdır. Bilim adamıdır. Şayet akademisyen olmasına izinverilseydi, içimizden ilk Prof. olacak o idi. Bütün sınıflarını birincilikle bitirmiştir.
Necmettin Erişen salon ve meydan hatibi olmanın yanında güçlü bir polemikçi idi. Fikrine karşı çıkanlar neye uğradıklarını şaşırırlardı. Ayrıca çok güzel, edebi değeri yüksek şiir denemeleri vardır. Hayatı rizikosuz devam etseydi ne eserler verecekti.
Ben İrfan Küçükköy olarak, hayatım boyunca hep okudum. Her konu üzerine düşündüm. Fırsat buldukça yayın hayatında göründüm. Vaiz olduğum için binlerce vazım oldu. İstanbuldaki Selatin camilerinin hepsinde vaazlarım oldu. Arşiv uzmanlığı, İstanbul Müftülüğü Fetva Kurulu gayr-i resmi üyeliği, İslam Ansiklopedisi Kütüphane ve Dokümantasyon müdürlüğü gibi, ilim dünyasına açık görevler yaptım. Türkiye’nin kültür ortamını yakından tanıdım. “Büyük Dava Adamları” isimli kitabımda yüz civarında tanıdığım, tanıştığım dava adamını sundum. Her biri farklı alanlarda, çok sayfalı on kadar kitabım çıktı. Radyo ve televizyonlarda seri programlar yaptım. Konferanslar verdim. Bin civarında şiirlerim oluştu. Neşredilmemiş roman denemelerim oldu. Hem aktülite ile, hem bilimle, hem sanatla, edebiyatla doğrudan ilişkilerim oldu. Kendimi en iyi bildiğim için uzun verdim, özür dilerim.
Diğer İlk Önderler ismini verdiğim arkadaşlarımızın da önemli eserleri vardır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.