
İrfan Küçükköy
Mücadele birliği amblemi nasıl oluştu?
Mücadele Birliği Hareketinde İlkler
Bir Hatıra
Mücadele birliği amblemi nasıl oluştu?
Konya’da kalıp teşkilat çalışmalarına katılıyor, Cuma günü Afyon’a geçerek Cuma ve Pazar vaazları yapıyordum. Bu esnada tabii ki Aykut Edibalilere uğruyordum. Bir uğradığımda evde Aykut Edibali, Yavuz Arslanargun ve Mehmet Çetin vardı. Çok heyecanlı idiler. Çalışmalarımızı resmileştirmekten bahsettiler. Teşkilatın adının “Mücadele Birliği” olacağını söylediler. Bu ismi hiç yadırgamadım. Zaten Aykut Edibali tarafından hazırlanan “Kültür Çalışması” notlarımızda, oluşturmakta olduğumuz hareketin gayesi, “milliyetçi ve mukaddesatçı bir kadro hazırlamak üzere mücadele birliği oluşturmak” diye geçiyordu. Ön ifadeler motomot aynı olmasa bile sonu mücadele birliği şeklindeydi. Bu esnada teşkilatın amblemini “kitap”, “yıldız” ve o günkü ifadeleriyle “sıkılı sağ yumruk” olduğunu söylediler. Gün gibi hatırlıyorum. Yavuz Arslanargun, heyecanla ayağa kalkarak sağ yumruğunu havaya kaldırdı. Daha sonra bu işaretin aramızda bir sembol olacağı aklıma gelmedi ama ben de çok heyecanlandım. Sonra benim ters dönmemi istediler. Ayağa kalktım. Ters döndüm. “Dön” dediler, döndüm, 40x40 ebadında kartonlar üzerinde, birbirine çok benzeyen üç resim vardı. “Hangisini tercih edersin” dediler. Ben birini seçtim ve gerekçemi söyledim. Bunun bileği diğerlerinden daha kalıncaydı. Daha güçlü ifade vardı. Onlar da bunun üzerinde duruyorlarmış.
Amblem Aykut Edibali ve Yavuz Arslanargun tarafından belirlenmiş ve Mehmet Çetin tarafından resimlendirilmiştir. Yumruk Yavuz Arslanargun’un, çizen Mehmet Çetin. Şöyle ki yavuz Arslanargun yumruğunu sıkarak Mehmet Çetin’in karşısında duruyor, o da bu yumruğu resimleştiriyor. Amblemin Mehmet Çetin tarafından çizildiğini biliyordum ama yumruk sıkma olayı hatırımdan çıkmıştı. Telefonla istişare ederken Yavuz Arslanargun hatırlattı, ben de tekrar hatırlamış oldum.
Sadece amblemin hazırlanmasında değil, Mücadele Birliği tüzüğünün Aykut Edibali tarafından hazırlanmasında da Yavuz Arslanargun’la birlikte katkıları oldu. Emniyet Müdürlüğüne sunulan tüzük onun tarafından daktilo edildi.
1967 Eylül sonunda dernek resmen kuruldu. Mücadele Birliği’nin resmi on kurucu üyesinden biri de Mehmet Çetindir.
İrfan Küçükköy Hoca
Aşırılık nereye gider?
24 Ekim 2024 Perşembe 11:15Batı Avrupa Ve İslam Yayılması
09 Ekim 2024 Çarşamba 20:44Mücadele Birliği'nden dâvâ arkadaşım Salih Parlak Hoca vefat etti.
23 Ağustos 2024 Cuma 15:03İsrail Azgınlığının Sebebi
10 Ağustos 2024 Cumartesi 11:40Türkiye’m
30 Temmuz 2024 Salı 12:52Mücadele Birliği Destanı
27 Temmuz 2024 Cumartesi 21:20Hikmet Projektörü
10 Temmuz 2024 Çarşamba 20:08Hicri Yılbaşı
08 Temmuz 2024 Pazartesi 10:48Gönenli Mehmet Efendi.
06 Temmuz 2024 Cumartesi 01:39Hadisleri Değerlendirme
27 Haziran 2024 Perşembe 03:43




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.