
Sait Özdemir
Bir “Hiç”İn Peşinde Koşan Gençler…
Wolfteam adlı online oyununda başlayan kavga cinayetle bitti. İstanbul’da liseli R.A. ile Yunus Emre Şahin, internet kafede bilgisayar oyunu Wolfteam nedeniyle tartıştı. Sosyal medyada küfürleşen iki genç buluştu. Yunus Emre’nin yumruk attığı R.A. cebindeki bıçağı arkadaşının boğazına sapladı, ardından koluna sapladı. Şahin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Bugün sabah 06.02.2018 Salı günü bu haberi görünce yıllar önce internet kafede yaşadığım bir olay aklıma geldi.
Bundan altı yıl kadar önce kitaplarımı bastırdığım yayınevinden bir cumartesi günü beni telefonla arayarak, hocam kitaplarınızı baskıya vereceğiz ama son kez kontrol edip bize onay vermeniz gerekiyor dediler. Ben de evde internet kullanmadığımı çok acil ise en yakın internet kafe ye gidip mail adresimden bilgi alıp evde kontrol ederek kendilerine bilgi vereceğimi söyledim. Evime en yakın internet kafeye giderek ilgili görevliye durumumu anlattığımda 10-12 yaşlar arasında bulunan bir gence kalkıp interneti bana bırakmasını söyledi. Genç itiraz etmedi oturduğu yerden kalkarak masayı bana bıraktı. Mail adresimden bilgiyi almak için bilgisayarla uğraşırken arkamdan bir ses yan masada bulunan delikanlıya seslenerek ben beş kişiyi öldürdüm sen kaç kişiyi öldürdün diye seslenince delikanlı üç kişiyi öldürdüğünü söyledi. Ben de yanımdaki gence dönerek yavrum siz ne oyunu oynuyorsunuz diye sorduğumda “counter strike”oyunu oynadıklarını söyledi. Bu nasıl bir oyun bana anlatırımsın diye sorduğumda alaylı alaylı bana bakarak amca sende amma cahilsin be, bu oyunu dünyada bilmeyen mi var dedi. Ben de evet gerçekten bu konuda çok cahilim çünkü bilgisayarda oyun oynayacak vakit bulamadım dedim. Benim bu konuda cahil olduğuma kanaat getirince bu konudaki bilgileri aktarmaya başladı. Şimdi biz bu oyunu iki kişi oynuyoruz ne kadar adam öldürürsek o kadar puan alıp score yapıp level atlıyoruz. Bundan dolayı bu oyunu oynayan Türkiye ve dünyadaki herkes yüksek puan aldığımızda bizi tanımış oluyor deyince peki sonuçta ne oluyor dedim verdiği cevap “Hiç” dedi.
İşimi bitirdiğimde dışarı çıktığımda kendi kendime eğer biz bu gençlerle ilgilenmez isek “HİÇ” olup gidecekler. Yerine göre puan kazanmak için bizleri de öldürmekten geri kalmayacaklar dedim.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Aydoğan, internetten oynanan oyunların çocuklarda yalnızlık, sosyal problemler, içe kapanma ve oyunun içeriğine göre kişilik bozukluklarına saldırganlık ve öldürmeye neden olabileceğini bildirdi. Aydoğan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2013 yılında 6-15 yaş grubu çocuklar üzerinde yaptığı bir araştırmaya göre, çocukların bilgisayar kullanımına ortalama 8 yaşında başladığını ve yüzde 79.5’inin internete oyun oynamak için girdiğinin tespit edildiğini hatırlattı.
Gençlerimize daha fazla zaman ayırmanız temennisi ile.
Kalın Sağlıcakla..
Sait ÖZDEMİR
Uzman Psk Danışman&Aile Eğitimi Uzmanı
www.saitozdemir.net
06.02.2018
Güzellik Geçicidir Aptallık Baki Kalır
15 Nisan 2025 Salı 09:54Bolluk Paradoksu
08 Nisan 2025 Salı 21:01Bugün Bayram Erken Kalkın Çocuklar
28 Mart 2025 Cuma 14:18Bülbülün yaptığı yanına kar kalmaz
25 Mart 2025 Salı 03:36Vermek Almaktan Her Zaman Üstündür
18 Mart 2025 Salı 14:49Ruh bir arı vücut kovan
11 Mart 2025 Salı 04:46Ramazan ve Çocuk
04 Mart 2025 Salı 15:34Sabır ve azim.
25 Şubat 2025 Salı 01:24Çözümün parçası olmak.
17 Şubat 2025 Pazartesi 16:05Hamdım, piştim, yandım
11 Şubat 2025 Salı 14:46




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.