Halk Sağlığı Haftası

Halk Sağlığı Haftası
Adana'da ?Halk Sağlığı Haftası? çeşitli etkinliklerle kutlandı.Etkinlikler kapsamında "Sağlıklı Beslenelim, Hareket Edelim, Huzurlu Yaşayalım" teması...

Adana'da ?Halk Sağlığı Haftası? çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında "Sağlıklı Beslenelim, Hareket Edelim, Huzurlu Yaşayalım" teması ile Çukurova Üniversitesi Spor Fizyolojisi Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Çiğdem Özdemir?in ??Egzersiz Neden İlaçtır??? konulu eğitim toplantısı Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Kutlama etkinliğine İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Doç. Dr. Orhan Görgülü, Halk Sağlığı Müdürlüğü idareci ve personelleri, toplum sağlığı merkezleri çalışanları ve aile hekimleri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Acil, koruyucu sağlık hizmetleri ile toplum bilincini arttırmak, hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmenin

halk sağlığı çalışmalarının ana amaçları olduğunu ifade eden Acil, "Bu hizmetler birinci basamak sağlık hizmetleri içerisinde günümüzde toplum sağlığı merkezleri ve aile sağlığı merkezleri tarafından özenle yürütülmektedir. Halk sağlığını geliştirmenin önceliği, mevcut sağlık durumunun devamının sağlanmasıdır. İlimizde de, hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu hekimlik çalışmaları artarak sürdürülmektedir. Koruyucu sağlık hizmetleri ve halk sağlığı çalışmaları tedavi edici hizmetlere göre etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan, sabır gerektiren uzun soluklu çalışmaları gerektirir. Bu uzun soluklu yolda halk sağlığı müdürlüğümüz ve tüm sağlık çalışanlarımızla iyi ve kaliteli bir hizmet adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" dedi.

2001 yılından beri kutlanmakta olan Halk Sağlığı Haftası?nın temasının bu yıl "Sağlıklı Beslenelim, Hareket Edelim, Huzurlu Yaşayalım" olarak belirlendiğini hatırlatan Acil şöyle devam etti:

"Fiziksel aktivitenin sağlığı koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi günlük aktivitelerle beraber planlı, tekrarlı ve düzenli fiziksel aktivite yapılmasıyla mümkündür. Bulaşıcı olmayan hastalıkların ve depresyonun azaltılması, kemik sağlığı, kas kuvveti ve kardiorespiratuvar kapasitesinin geliştirilmesi için yetişkin bireylerde her gün en az 30 dakika orta şiddetli fiziksel aktivite yapılması gerekmektedir. 5-17 yaş grubunda ise her gün en az 60 dakika orta şiddetliden şiddetliye doğru giden fiziksel aktivite yapılmalıdır."

Toplantıda, Çukurova Üniversitesi Spor Fizyolojisi Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Özdemir, "Egzersiz Neden İlaçtır?" konulu eğitim sunumunu gerçekleştirdi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.