
Mehmet Yürekli
Rektör Tümay: “Bizlere bırakılan büyük mirası ve sorumluluğu hatırlama günüdür"
Ova Yayınları ve adanapost genel yayın yönetmeni Mehmet Yürekli, yaptığı açıklamasında, “Yürekli, Rektör Tümay’a ‘Milli Mücadele Seçkisi’ kitabı takdim etti”, dedi.
İşte o açıklamanın detayları :
“Yürekli, Rektör Tümay’a ‘Milli Mücadele Seçkisi’ kitabı takdim etti”
5 Ocak Adana'nın Kurtuluş’unun 101. Yıl Etkinlikleri kapsamında Adanapost Genel Yayın Yönetmeni Yürekli, ATÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay'ı ziyaret etti.
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Yürekli, Adanapost haber portalı olarak hazırladıkları 101. Yıl Etkinlikleri hakkında Tümay'a bilgi verdi.
Yürekli, Adana’nın Kurtuluş'unun 100. yıl etkinlikleri kapsamında geçen yıl “5 Ocak; Adanalıyık! Bayrağa Sevdalıyık..” belgeseli, Adana’nın Kurtuluşunun 100. Yılı anısına “Milli Mücadele Seçkisi" adlı kitap ile
'100 yıl önce, 100 Yıl sonra Adanalının Bayrak Sevdası' temalı fotoğraf sergisi hazırlamıştık.
Bu yıl da, Adana'nın Kurtuluş’unun 101. Yılı kutlamalarında, “5 Ocak; Adanalıyık! Bayrağa Sevdalıyık..” belgeseli, Adana Milli Eğitim Müdürlüğü talimatı ile tüm Adana MEB okullarımızda kutlama programlarında izletilecek dedi.
Ayrıca Kurtuluş’unun 101. Yılında, 5 Ocak belgeseli ve Milli Mücadele Seçkisi’ ne katkıda bulunan Doç. Dr. Hakkı Çiftçi ve Araştırmacı yazar Songül Kundakçı Cansız’ ın katılımları ile Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Adana Gençlik Merkezinde 5 Ocak programları hazırladıklarını söyledi.
Rektör Tümay, “5 Ocak Adana’nın kurtuluşu sadece kutlamalarla geçireceğimiz bir gün değildir. Bizlere bırakılan büyük mirası ve sorumluluğu hatırlama günüdür. Aradan geçen 100 yılık süreçte yaşanmış olan kahramanlıklar, zorluklar, esaretler, mücadeleler, yokluklar ve daha fazlası günümüzde yeniden gözden geçirilmelidir. 101. yılını kutladığımız 5 Ocak Adana’nın Kurtuluş Bayramı’nda millî mücadelenin tarihçesini ortaya çıkarmak Türkiye Cumhuriyeti ve Adana için önemli bir kültürel hizmettir. Bu eserin Çukurova bölgesinin kültürel gelişimine katkı sunmasını ve yeni çalışmalara zemin hazırlamasını diler, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Adanapost Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yürekli:
İki yıldır yaptığımız çalışmaları Adana’nın Kurtuluşunun 100. Yılı Anısına; “Milli Mücadele Seçkisi" adıyla kitap hazırladıklarını söyledi. Rektör Tümay'a kitabı takdim ederek, Adana’nın Kurtuluş’unun 101. Yılında hazırladıkları programa davet etti.
Yürekli, 101. yılını kutladığımız 5 Ocak Adana’nın Kurtuluş Bayramı’nda Yine Türkiye’nin ilk en büyük bayrağını bu gün, Ulu Camii ve Büyük saat arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü ile göndere çektiklerini belirterek, bu törene tüm Yiğit Adanalıları davet etti.
Adana’da 2025 Bahar Coşkusu
10 Nisan 2025 Perşembe 18:38'Portakal Çiçeği Karnavalı'nın fikir babası kim!'
09 Nisan 2025 Çarşamba 09:21Bayram, gönüllerin coştuğu gündür?
30 Mart 2025 Pazar 05:49Çanakkale’deki Adana Bayırı
20 Mart 2025 Perşembe 05:34Siviller hedef alınmamalı
10 Mart 2025 Pazartesi 17:22Adana’yı iyi okumak ve anlamak
28 Şubat 2025 Cuma 01:22Karaisalı Varda Kitap ve Edebiyat Günleri’ne Dair
20 Şubat 2025 Perşembe 00:10Adana’nın Ruh Kalesi Karacaoğlan Şiirleri
08 Şubat 2025 Cumartesi 22:10Devletin Zirvesinden Adana
05 Şubat 2025 Çarşamba 21:34Sosyal Medyada Kriz Yönetimi
03 Şubat 2025 Pazartesi 09:36




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.