Sait Özdemir

Sait Özdemir

Engelsiz Mİ siniz?

Engelsiz Mİ siniz?

Engelsiz Mİ siniz?

Hiçbir problem sipariş verilerek talep edilmez.

İnsanoğlu var olduğundan bu güne kadar hayatın her aşamasında sürekli olarak bir takım problemler ve engellerle karşılaşmıştır. Bu problemlerin çözümü kimi zaman günler kimi zaman aylar kimi zamanda yıllar almıştır. Hiç bir zaman pes etmemiş problemlere çözümler bulup engelleri aşmasını bilmiştir.

Peki, problem nedir? Problem rahatsızlık veren ve istenmeyen bir durumdur.

Amerikalı tanınmış bir filozof ve eğitimci olan John Dewey problem için”İnsan zihnini karıştıran, ona meydan okuyan ve inancı belirsizleştiren her şey” dir. der.

Demek ki; bir durumun problem olabilmesi için, zihnimizde karışıklık ve belirsizlik, istenmeyen durumlara neden olması gerekiyor.

Problemler ile karşılaşmak elbette önemlidir. Ancak bir o kadar önemli olan şey ise problemlerin nasıl karşılandığı, karşılaşılan güçlükler karşısındaki duruşumuzdur.

Peki; ortaya çıkan kriz veya karışıklık durumlarında insanlar nasıl tepki gösteriyor.

Böyle durumlar insanlar arasında şaşkınlık belirsizlik, çaresizlik, engellenmişlik gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkarabiliyor. Bu durumda nasıl ki, her an bir problem ile yüz yüze gelmek hayatın bir gerçeği ise bu problemlere karşıda dirençli olmak mücadeleye hazır olmak da hayatın bir gerçeği olmalı.

Bir uçurumun kenarında yürürken düşme riskiniz, korktuğunuz oranda artar der Bertrand Russell.

Sonuç olarak, sahip olduğumuz akıl ve irade gibi nimetlerden yararlanarak kişisel hayat tecrübelerimizden faydalanarak karşılaştığımız problemleri doğru şekilde analiz ederek çözüme yönelmek daha doğru olacaktır.

Unutulmamalıdır ki, örgüt ve kurumların gerçek başarılarının göstergelerinden birisi de hızlı ve etkili problem çözme yetenekleridir.

Hayatta karşılaşacağımız her türlü problemin hayatımızın birer gerçeği olduğunu da unutmamak zorundayız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sait Özdemir Arşivi