Yüzey Tasarımında Alternatif Kalıplarla Batik Uygulamaları Çalıştayı Düzenlendi
Çukurova Üniversiteli Öğrenciler Batik Uygulamasını Konunun Uzmanından Öğrendiler
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü tarafından 2014-2015 Bahar Dönemi etkinlikleri kapsamında “Yüzey Tasarımında Alternatif Kalıplarla Batik Uygulamaları” konulu çalıştay düzenledi.
Çalıştayın konuşmacısı Yrd. Doç. Dr. Füsun Özpulat, herhangi bir düz kumaş üzerine deseni oluşturmak suretiyle boyama işlemine tabi tutularak oluşturulan "Batik Dokuma"yı anlattı. Yrd. Doç. Dr. Özpulat, batikin daha çok Endonezya ve Java’da ünlenen ve dünyaya yayılan bir el sanatı olduğunu söyledi.
Çalıştay da Uygulama da Yapıldı
Çalıştayda uygulamalı olarak balmumu, parafin karışımını kumaş üzerine taşıyarak işlem yapan Yrd. Doç. Dr. Füsun Özpulat öğrencilere bu uygulamanın akademik anlatımını yaptı. Çalışmasında geleneksel yapıda balmumu parafin karışımını desen olarak tijantin kalıplarıyla yüzeye aktardığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Özpulat, temsil yüzeylerine alternatif kalıplar çıkardıklarını ve şişe mantarından, inşaat telinden ve daha birçok farklı aletlerden faydalandıklarını söyledi.
Yapılan baskı sonrası dikiş tekniği ile ürünü daha da zenginleştiren Yrd. Doç. Dr. Füsun Özpulat, öğrenci ve akademisyenlerden yoğun ilgi gördü.
Yrd. Doç. Dr. Özpulat’a Teşekkür Plaketi Takdim Edildi
ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Tasarım Bölümü Dersliğinde düzenlenen çalıştay sonunda Tekstil ve Tasarım Bölümü Başkanı Doç. Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu, Yrd. Doç. Dr. Füsun Özpulat’a teşekkür belgesi takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Çalıştay anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.
adanapost.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.