Yoldan Geldiler, Nazım'ın Yolcu'sunu Oynadılar

Yoldan Geldiler, Nazım'ın Yolcu'sunu Oynadılar
 Bodrum Adanalılar Derneği'nin düzenlediği, 14 Haziran'a kadar Turgutreis'te sürecek olan 1. Çukurova Günleri kapsamında, Nazım Hikmet'in "Yolcu" adlı...

 

Bodrum Adanalılar Derneği'nin düzenlediği, 14 Haziran'a kadar Turgutreis'te sürecek olan 1. Çukurova Günleri kapsamında, Nazım Hikmet'in "Yolcu" adlı eseri, Adana Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından sahnelendi.

 

Bodrum Adanalılar Derneği'nin Düzenlediği,  Çukurova Kültür Sanat Etkinlikleri Turgutreis Meydanı'nda kurulan standların yanı sıra,  tiyatro ve söyleşilerle devam ediyor. Turgut Reis Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi Tiyatro Salonu'nda perşembe akşamı gerçekleşen tiyatro gösterisi ise, büyük beğeni ile karşılandı. Adana Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarının sergilediği oyun, usta şair Nazım Hikmet'in "Yolcu" adlı tiyatro eseri idi. Muzaffer Kırıkkalp'in yönetmenliğini yaptığı oyun "üç çakal bir başımıza karşı kaldık" diyerek, Anadolu'da 1921li yıllarda küçük bir tren istasyonunda yaşayan üç kişi arasında geçiyor.

 

Bodrum'da yaşamakta olan Adana'da şehir tiyatrolarda görev yapmış tiyatro sanatçısı Hüseyin Akşen oyunun sonunda "sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyoruz. Bizi kırmadılar, Almanya turnelerinin ardından ayaklarının tozu ve bütün yorgunluklarına rağmen Bodrum'a gelerek oyunlarını sergilediler. Tabii sadece onlar değil, buraya dekor olarak gelen malzemeler , onların kurulması, ışıkçısı ile birlikte özveriyle çalıştılar." diyerek, sanatçılara teşekkürlerini Bodrum Sağlık Vakfı engelli çocuklarının yaptığı seramik çalışması ile sundu.

 

Bodrum Adanalılar Derneği Başkanı Ayhan Ongun da, Seyhan Belediye Başkanı'na destekleri için teşekkür ederek,"Çukurova’nın bereketli topraklarından gelip Türkiye’nin en şirin kentlerinden Bodrum’a yerleşen ve bu kentin kültürüne zenginlik katma çabasında olan biz Bodrum Adanalılar Derneği Üyeleri, aynı zamanda kendi tarihi ve kültürel değerlerimizi yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz." diyerek, katılımcılara ve destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

ADANALI SANATÇILAR ÇIKARTMASI

 

Tiyatro gösterisinden önce, Turgutreis Amiral Kahve'de biraraya gelen Bodrumlu Adanalılar'ın konukları arasındaki, geçmiş yıllarda Adana'da tiyatro yapan ve günümüzde de birçok dizide ve filmde yer alan sanatçılardan Cengiz Sezici, Yüksel Arıcı, Ahmet Ündağ, Hüseyin Akşen ve "Akdeniz Akşamları" şarkısının bestecisi Serhan Kelleözü, Bodrum Adanalılar Derneği Başkanı Ayhan Ongun'la hatıra fotoğrafı çektirdiler.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.