Yoksulun kıyafeti ''Hayır Çarşısı''ndan

Yoksulun kıyafeti ''Hayır Çarşısı''ndan
  Adana'da, hayırseverlerin bağışladığı giysi ve çeşitli eşyaları ihtiyaç sahiplerine dağıtan Seyhan Belediyesine ait ''Hayır Çarşısı''ndan...

 

 

Adana'da, hayırseverlerin bağışladığı giysi ve çeşitli eşyaları ihtiyaç sahiplerine dağıtan Seyhan Belediyesine ait ''Hayır Çarşısı''ndan son 7 yılda 152 bin aileye yardımda bulunuldu.

 

Hayırseverlerin bağışladığı kıyafet ve ayakkabının yanı sıra mobilya gibi ev eşyaları ile çeşitli kitapların bulunabildiği çarşıda, kullanılmış kıyafetler titizlikle temizlendikten sonra askılarda yeni sahiplerini bekliyor.

 

Ramazan ayı ile birlikte hayırseverlerin bağışlarının arttığı son günlerde dar gelirli aileler özellikle çocuklarının giysi ihtiyaçlarını Hayır Çarşısı'nda karşılayarak küçüklerin yüzünü güldürüyor.

 

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılında kurulan ''Hayır Çarşısı''nda hayırseverler tarafından temin edilen giysi, ev eşyası ve kırtasiye malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.

 

Bugüne kadar başarılı şekilde çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Öztürk, binlerce yoksula akla gelebilecek her konuda yardımcı olduklarını ifade etti.

 

Hayır Çarşısı'nda hayırseverler tarafından elbise, ayakkabı, oyuncak hatta gelinlik bile bağışlandığını anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

 

''Kullanmadığınız eşyalara bir başka vatandaşın ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle başlattığımız proje başarılı olmuştur. 7 yıldır on binlerce yoksulun ihtiyacı giderilmiştir. Bugüne kadar Hayır Çarşısı'ndan 7 yılda 152 bin aileye yardımda bulunuldu. Sosyal belediyecilik anlamında çalışmalarımızı sürdüreceğiz.''

 

Öztürk, Hayır Çarşısı'nın ününün Toroslar'ı aştığını da belirterek, İstanbul, Ankara gibi Türkiye'nin çeşitli illerinden hayırseverlerin de bağışta bulunduklarını kaydetti.

 

-ÇOCUKLARIN KIYAFETİ HAYIR ÇARŞISINDAN-

 

Tarım işçiliği yaparak geçimlerini sağlayan 3 çocuk annesi 30 yaşındaki S.A, günlük yevmiye ile çalıştığını belirterek, maddi imkansızlıklardan dolayı çocuklarına kıyafet alamadığını, bunun için Hayır Çarşısı'na geldiğini söyledi.

 

Eşinin çalışmadığını anlatan S.A, şunları kaydetti:

 

''1'i kalp hastası 3 çocuğum var. Maddi durumumuz çok kötü. Günlük yevmiye ile karın tokluğuna çalışıyorum. Çocuklarıma kıyafet alacak param yok. Son 2 yıldır belirli aralıklarla Hayır Çarşısı'na gelerek hiçbir ücret ödemeden hem kendime hem de çocuklarıma kıyafet alıyorum. Çocuklarımın bayramlıklarını da Hayır Çarşısı'ndan temin ediyorum. Böyle bir imkan sağladıkları için yetkililere teşekkür ediyorum. ''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.