Yatalak geldiği hastaneden yürüyerek çıktı
30 yıl önce ağaçtan düştükten sonra sol uyluk kemiğini kırılan adam, Adana'da şifa buldu.
9 kez ameliyat olan ancak bacağı kısalan ve yatalak olan 82 yaşındaki Abdullah Biçer, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde takılan protez ve başka insanlardan alınan kemiklerden yapılan bacakla sağlığına kavuştu. Biçer, yatalak geldiği hastaneden yürüyerek taburcu oldu. Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Abdullah Biçer, 1986 yılında kayısı toplarken ağaçtan düşerek sol uyluk kemiğini kırdı. Olaydan hemen sonra hastaneye giden Biçer, tedavi oldu ancak bir türlü acıları dinmedi. 30 yıldır acılarını dindirmek için hastane hastane gezip tam 200 bin lira para harcayan Biçer, daha da kötü oldu. Üst üste hem özel hem de devlet hastanelerinde ameliyat olan Biçer'in bacağı kısaldı ve yürüyemez hale geldi. 30 yıldır yatalak olan Biçer, şifa bulmak için bu kez de Adana'ya geldi.
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hasatanesi'ne başvuran Abdullah Biçer, burada Ortopedi ve Travmatoloji Servisi'nde görevli Prof. Dr. Ahmet Kapukaya tarafından muayene edildi. Kapukaya, Biçer'i muayene ettikten sonra sol uyluk bölgesine sadece kanserli hastalar için yapılan ameliyat gerçekleştireceklerini, ayrıca kısalan bacağına da başkalarından alınan kemiklerinin eklenerek hastayı ayağa kaldıracaklarını söyledi. Kapukaya sadece kanserli hastalar için yapılan protezin yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı'ndan izin alınması için başvuru yaptı. Yapılan başvuruya Sağlık Bakanlığı kısa sürede olumlu yanıt verdi. Prof.Dr. Kapukaya, bu yanıt üzerine harekete geçerek Biçer'i ameliyat etti. Uzun süren ameliyatın ardından Biçer sağlığına kavuşurken ameliyattan sonra 3'üncü gününde yürümeye başladı.
"BAŞKA İNSANLARDAN ALINAN KEMİKLERİ EKLEDİK"
Prof. Dr. Ahmet Kapukaya, hastanın sol uyluk bölgesindeki şiddetli ağrı nedeniyle hastaneye başvurduğunu söyleyerek, "Hastamız o süreçte ayağının üzerine basamıyordu, yürüyemiyordu. Bizim muayenelerimizin neticesinde hastamızın daha önce 9 kez başka yerlerde ameliyat olduğunu ve başarılı olmadığını gördük. Kendi ekibimizle yani burada kurmuş olduğumuz revizyon ekibimizle karar aldık ve Sağlık Bakanlığı'na başvurduk onlarda kısa süre içerisinde onayladı. Onay üzerine biz de bu ameliyatı burada gerçekleştirdik. Burada önemli olan şey şudur bizim sol uyluk kemiği bizim fenol dediğimiz kemiğin tamamen kaybı söz konusuydu bunu halletmek kolay bir şey değil. Ya ayağını keseceksiniz hastanın rahatı için ya da böyle bir şeye geçeceksiniz. Biz burada sadece protez ameliyatı yapmadık tabi bunu yaparken diz eklemini koruduk, bunun için de alograf dediğimiz başka insanlardan alınan kemikleri ekledik. Bu şekilde özel bir diz eklemi oluşturduk artık dizini bükebiliyor. Bölgemizde ve Türkiye'de birkaç merkezde yapılabilen bu tür ameliyatları biz burada artık yapabiliyoruz. Bu ameliyatlar bir ücret talep edilmeden tamamı devlet kontrolünde ve devletin ödemiş olduğu materyallerle gerçekleştiriyoruz. Hastamızı operasyonun 3'üncü gününde yürütmeye başladık. Bugünde 5'inci günü. Kısa süreli de olsa hiçbir destek almadan yürüyebiliyor ve 3'üncü haftadan itibaren hiçbir destek almadan yürüyecektir" dedi.
Biçer, 30 yıl önce kayısı ağacında düştüğünden beri acı çektiğini belirterek, "Ben tam 9 kez ameliyat oldum, 200 bin lira para harcadım ancak sağlığıma kavuşamadım. 30 yıl sonra bir devlet hastanesinde Ahmet Kapukaya ve arkadaşlarının sayesinde sağlığıma kavuştum. Buraya geldiğimde yatalaktım şimdi yürüyorum. Allah onlardan razı olsun devletimize zeval vermesin" diye konuştu.
FATİH KEÇE
İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.