Üçkardeşler, basının özgür olmadığı yerde ileri demokrasiden söz edilemez?

Üçkardeşler,  basının özgür olmadığı yerde ileri demokrasiden söz edilemez?
 MHP Adana İl Başkanı Üçkardeşler,  basından sansürün kaldırılmasının 103. Yıldönümünde bir mesaj yayınladı.ADANA ? Milliyetçi Hareket...


 

MHP Adana İl Başkanı Üçkardeşler,  basından sansürün kaldırılmasının 103. Yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

ADANA ? Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler,  basının özgür olmadığı yerde ileri demokrasiden söz edilemeyeceğini kaydetti.

 

103 YIL ÖNCE KALDIRILMIŞTI

Üçkardeşler, basından sansürün kaldırılışının 103. Yıldönümü dolayısıyla her yıl 24 Temmuz?da kutlana gelen ?Basın Bayramı? münasebetiyle yayınladığı mesajda, ?Hürriyeti, ülkenin ve halkın inkişafı, huzur ve refahı, bekası yönünde müspet manada kullanan basın, demokratik rejimlerin vazgeçilmezidir. Bu yönüyle basın, halk adına iktidarlar ve kamu üzerinde otokontrol mekanizması kurarken, yine aynı zamanda halkın da dili konumundadır. Dolayısıyla basın, demokratik rejimlerin olmazsa olmazıdır? dedi.

 

TÜRKİYE 112. SIRAYA GERİLEDİ

MHP Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler, ?Ancak ülkemizde basının tam manasıyla özgür olduğunu ifade etmek mümkün değildir. Bugün yazmaktan, çizmekten, konuşmaktan korkan gazetecilerin olduğu bir Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız.  İnsan hakları ve özgürlükleri izleme örgütü Freedom House?un  2011 raporuna göre de Türkiye?de basın özgürlüğü ilerlemek şöyle dursun daha da geriye gitmektedir. Aynı örgütün raporuna göre basın özgürlüğünde Türkiye, 196 ülke arasında 112 sırada bulunmaktadır.  Böyle bir durumda bırakın normali, ileri demokrasiden bile söz edilemeyeceği açıktır. Bu şartlarda 24 Temmuz?un bayram olarak kutlanması mümkün olmayacaktır.? diye konuştu.

 

BASKI TEHDİT  VE SİNDİRME

Üçkardeşler, ?İlave olarak Türkiye özelindeki en büyük sorun ise, basına, ülkenin gerçek gündemi yerine sanal gündemleri oluşturmada öncülük ettirilmesidir. Netice itibarıyla sanal gündem oluşturmayı misyon edinen anlayışın terk edilmesi hususunda Türk basınının ülkenin gerçek gündemini tartışmaya açmasının önündeki maddi ve manevi engellerin ortadan kaldırılması öncelikli tarihi bir görev olarak kabul edilmelidir. Yine basının önündeki diğer tüm engellerin kaldırılması gerekmektedir. Gazeteciler üzerindeki tehdit, baskı ve sindirme, yıldırma politikalarından vazgeçilmelidir. Türkiye, 103 yıl önce kaldırılan sansürün bulunduğu şartlara dönemez, dönmemelidir. Özetle anılan sorunların aşılması için, daha demokratik, daha çağdaş bir ülke için var olan sorumluluk herkese ama öncelikle siyasi iktidara ve müspet basın ile cesur gazetecilere düşmektedir? çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.