Üç yaşında kanseri yendi
Adana'da lösemi tanısı konduktan sonra zatürre geçiren 3 yaşındaki çocuk, 40 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuştu
ADANA (AA) - Lösemi tanısı konduktan sonra Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedaviye alınan 3 yaşındaki çocuk, 40 günlük yaşam mücadelesini kazanarak sağlığına kavuştu.
ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Şanlıurfa'da yaşayan Özkan ailesi 3 yaşındaki çocuğu İbrahim Kerim Özkan'a, geçen sene akut lösemi tanısı kondu.
Daha sonra ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Hemotoloji Kliniğinde Prof. Dr. İlgen Şaşmaz tarafından tedavi edilmeye başlanan Özkan'da, kemoterapi tedavisi sırasında zatürre rahatsızlığı gelişince solunum yetmezliği başladı.
Bunun üzerine Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde Prof. Dr. Rıza Dinçer Yıldızdaş, Doç. Dr. Özden Özgür Horoz, ve doktorlar Ercüment Petmezci, Faruk Ekinci ile İlknur Tolunay tarafından tedaviye alınan Özkan'a 40 gün boyunca Kalp ve Damar Cerrahisi Kiliniğinde görevli Yard. Doç. Dr. Uğur Göçen ve doktor Murat Yüksel'in kurdukları ekmo cihazı desteğiyle tedavi uygulandı. 3 yaşındaki İbrahim, 40 günün sonunda yaşam mücadelesini kazanarak normal yaşamına döndü.
Tedavisi tamamlanan Özkan, sağlığına yeniden kavuşmanın mutluluğunu yoğun bakım kliniğindeki doktorlarıyla fotoğraf çektirerek paylaştı.
Özkan, artık rutin kontrolleri için ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Hemotoloji Kliniğine gelecek.
- "Çocuğumuz Balcalı Hastanesi'nin evladıdır"
İbrahim Kerem Özkan'ın Babası Mustafa Özkan, oğlunun yeniden sağlığına kavuşmasından dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti.
Umutlarını hiç yitirmediklerini vurgulayan baba Özkan, "İbrahim artık Balcalı Hastanesi'nin bir evladıdır. Hastalık sürecinin ilk aşamasından son aşamasına kadar umutlarımızı asla yitirmedik. Lösemi hastası çocukların aileleri, bu zorlu süreçte umudunu daha da güçlü hale getirmeli. Tedavi sürecinde emeği bulanan tüm ekibe teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
- Doktorlarının görüşleri
ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Rıza Dinçer Yıldızdaş, İbrahim'in klinikte çok zor bir 40 gün geçirdiğini vurgulayarak, "Bu tür hastaların geri dönüşü çok zor ancak İbrahim bize çok önemli bir cevap verdi ve geri dönüş sağladı. Üstelik organlarında kalıcı bir hasar olmadı. Yoğun bakım sürecinde her hastanın bu şekilde geri dönüşü olamayabilir." diye konuştu.
ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlgen Şaşmaz da İbrahim Kerem Özkan'ın hayata yeniden "merhaba" demesinin mucize gibi bir şey olduğunu belirterek, "Akut lösemi çocukluk çağının en sık görülen kanser tipi. Bu hastalar daha çok kemoterapi sürecinde yaşadıkları enfeksiyona bağlı sıkıntılar dolayısıyla hayatını kaybedebiliyor. İbrahim artık sağlığına kavuştu ancak kontrol süreçleri devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.