TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Adana şubesi...
6. GIDA GIDA-TEK FUARI ve 8 MART DÜNYA KADINALAR GÜNÜ BASIN BÜLTENİ
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Adana şubesi, 6. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, Unlu Mamuller Teknolojileri, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarındaki yerini alacaktır.
Ülkemizin zengin tarım potansiyelinin gelişen teknolojiye paralel olarak işlenmesinin, tüketici ihtiyaçlarına sağlıklı ve güvenilir olarak uygun koşullarda ulaştırılmasının sağlanmasına katkıda bulunmayı amaçlarımız arasında görmekteyiz.
Gıda üretim aşamalarında yer alan firmaların, sektörün ilgili diğer bileşenleri ile ve tüketici gruplarıyla buluşmasının gerek bilgi ? deneyim paylaşılması ve gerekse tanıtım aktiviteleri için fuarların önemi açıktır.
Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak hazırladığımız standımızda ve ayrıca düzenleyeceğimiz söyleşiler, afişlerimiz ve diğer bilgilendirici faaliyetlerimiz ile ziyaretçilerin bilinçli gıda tüketimine yönelik doğru bilgilendirilmesi çalışmalarımız ile fuarın daha verimli geçmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktayız.
Söyleşilerimiz:
9 Mart Cuma günü saat 15.00 : Tüketici Kanunu ( Sn. Tuğba KENARLI )
10 Mart Cumartesi saat 14.00 : Güvenli Gıda Tüketimi ( Doç. Dr. Işıl Var )
***
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi
8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyor?
Kadın mühendislerin, çalışma yaşamında karşı karşıya kaldığı sorunlar, elbette ki kadın erkek ayırımı olmaksızın üzerinde durulması gereken toplumsal problemlerden sayılmalıdır. Kadın mühendis bazen işveren bazen de çalışma arkadaşları tarafından geleneksel düşünce yapısının aşılamamış olmasından kaynağını alan hor gören, yadırgayan tutumlarla karşılaşmakta, bu tutum kadınların sadece çalışma koşullarında değil bütünlüklü olarak yaşamlarını zorlaştırmaktadır.
1857 yılında New Yorklu kadın işçiler, hala günümüz çalışma yaşamında da devam eden, ücret eşitsizliğinin ve ağır çalışma koşullarının düzeltilmesine yönelik taleplerini dünyaya haykırdılar. Hak ve adalet isteyen, ekmeklerini kazanmaya çalışan 129 emekçi kadın 155 yıl önce bu gün yanarak can verdiler. Bu kadın tarihinin acı gününden 53 yıl sonra 1910 yılında 8 MART, Tüm Dünyada Kadınların Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olarak hayata geçmiştir.
Bugün bütün mücadelelere rağmen kadınlara; toplumda, aile ve çalışma hayatında hakları olan eşit koşullar sağlanamadığı gibi son yıllarda artan kadına yönelik şiddet ve cinayet olayları kadınların en temel hakkı olan yaşama haklarının bile olmadığının göstergesidir.
Yasal düzenlemeler; töre cinayetlerine, kız çocukların okutulmamasına, iş yaşamında kadın istihdamının engellenmesine neden olan düşünce ve önyargıların önüne geçememiştir.
Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak, günümüz çalışma koşullarında kadınların cinsiyetlerinden kaynaklanan sorunlarının bilincinde olarak kadın meslektaşlarımızın ve bütün
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.