"Teknoloji Transferi Yapmak Yerine Teknolojiyi Üretmek Gayretindeyiz"
15-16 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenen programa; MÜSİAD Genel Başkan Vekili Mahmut Asmalı, MÜSİAD Adana Şube Başkanı Burhan Kavak, MÜSİAD Sektör Kurulu Başkanı Bayram Şenocak, MÜSİAD Enerji Sektör Kurulu Başkanı Dr. İzzet Alagöz, Türkiye Elektrik İletim AŞ.(TEİAŞ) Genel Müdürü Abdullah Atalay, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Altaca Enerji AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Alper Önoğlu, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, ATB Meclis Başkanı Sebahattin Yumuşak, ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Hacı Sabancı OSB Başkanı Bekir Sütçü ve MUSİAD Şube Temsilcileri ile sektörün önde gelen temsilcileri katıldı.
Gündemimizde Enerji Depolanması Var
Zirvenin açılışında konuşan MÜSİAD Enerji Sektör Kurulu Başkanı Dr. İzzet Alagöz, MÜSİAD’ın enerji alanında olup bitenleri izlemeyi değil, tam merkezinde olmayı tercih ettiğini söyledi. Enerjiyle ilgili komisyonun en etkin çalışan birimlerden biri olduğuna vurgu yapan Dr. Alagöz,
“Biz elektrik depolanması ile ilgili teknoloji üzerinde araştırma-geliştirme çalışmalarımızın son aşamasına geldik. 2018’in başlarında bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Bu alanda dünyada 8 şirket çalışıyor. Biz bu alanda teknoloji transferi yapmak yerine teknolojiyi üretmek gayretindeyiz. Bunun ilk adımlarını attık, çok yakında ticari çıkışımızla da kamuoyuyla verilerimizi paylaşacağız” dedi.
Kavak: 'Adana enerji sektörüyle yükselecek..'
Dr. İzzet Alagöz: ‘Enerji ile uğraşmak benim için 'cihat'tır..’
WEB TV ADANAPOST - Burhan Kavak: ‘Türkiye’nin ilk sanayileşen şehri Adana..’
WEB TV ADANAPOST - Dr. İzzet Alagöz: ‘Enerji ile uğraşmak benim için 'cihat'tır..’
3 Yıllık Doğalgaz İthalatı 4 Nükleer Santraliyle Eşdeğer
Toplantıda söz alan MÜSİAD Genel Başkanvekili Mahmut Asmalı, Türkiye’nin 2023 yılı için birçok alanda büyük hedefler koyduğunu belirtti. Asmalı, “Hedeflerin büyük olduğu alanlardan biri de enerji sektörüdür. Son yıllarda yapılan güçlü yatırımlarla özellikle nükleer ve yenilenebilir enerji alanında Türkiye ciddi bir atılım yapmaya hazırlanıyor. 2023 yılına kadar Mersin Akkuyu ve Sinop’ta olmak üzere iki nükleer santralin işletmeye alınmış olması ve 3’üncüsünün de inşaatına başlanması planlanıyor. Çok çarpıcı bir veriyi de sizinle paylaşmak istiyorum: 3 yılda gerçekleştirdiğimiz doğalgaz ithalatına ödenen parayla 4 tane nükleer santral kurabiliyoruz. Dolayısıyla bizim artık paramızı da enerjimizi de doğru kullanmamız gerekiyor. Artan nüfusla ve gelişen sanayiyle doğru orantılı olarak enerji tüketimi de artış gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.