Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Suriyeli öğrencilerin karne sevinci
 - Adana'da eğitim gören Suriyeli öğrenciler karnelerini aldı- Vali Büyük:"Sizler bizim kardeşimizsiniz, misafirimizsiniz, sizlere hizmet etmek tarihten...

 

- Adana'da eğitim gören Suriyeli öğrenciler karnelerini aldı

- Vali Büyük:

"Sizler bizim kardeşimizsiniz, misafirimizsiniz, sizlere hizmet etmek tarihten gelen bir sorumluluktur"

- Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyük:

"Çocuklar, sizler yarın yeni Suriye'nin inşasında rol alacaksınız. Kiminiz öğretmen, kiminiz doktor, kiminiz mühendis, kiminiz sağlıkçı olacak. Biz yeni Suriye'ye geldiğimizde, siz bizi buradaki gibi Türkçe karşılayacaksınız"

 

ADANA (AA) - Adana'da eğitim gören Suriyeli öğrenciler, karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

 

Vali Mustafa Büyük ile Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Suriyeli çocukların eğitim gördüğü Fatih Mehmet İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

 

Vali Büyük, burada yaptığı konuşmada, 2015-2016 eğitim öğretim döneminin ilk yarısının sonuna geldiklerini, bu güzel günde karne alan çocukların heyecanını paylaştıklarını söyledi.

 

Kentte yaklaşık 450 bin öğrencinin karne aldığını ifade eden Mustafa Büyük, şöyle konuştu:

 

"Yaklaşık 150 bin Suriyelinin misafir edildiği Adana'da, topyekun kardeşlik ve iş birliği içinde beraber hareket ediyoruz. 3 yıldır misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizden de bugün Allah'a şükür 20 bine yakınına karnelerini veriyoruz. Mutlu ve heyecanlıyız. Sabah çocuklarımıza karnelerini verdik, şimdi de misafirlerimize, Suriyeli kardeşlerimizin çocuklarına karnelerini veriyoruz. Sizler bizim kardeşimizsiniz, misafirimizsiniz, sizlere hizmet etmek tarihten gelen bir sorumluluktur."

 

- "2,5 milyon insanı misafir etmekten rahatsızlık duymadık"

 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük de bugün bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti'nden ve hükümetten gurur duydukları anı yöneticilerle yaşadıklarını dile getirdi.

 

Türkiye'de yaklaşık 2,5 milyon Suriyelinin misafir edildiğini vurgulayan Büyük, "8 milyar doları geçkin bir kamu kaynağını da bugüne kadar ensar-muhacir dayanışması içerisinde harcamış bulunuyoruz. Bundan asla yüksünmedik" dedi.

 

Yusuf Büyük, şöyle konuştu:

 

"2,5 milyon insanı misafir etmekten asla rahatsızlık duymadık. Sürekli insan haklarını gündeme getiren Avrupa devletleri, dünyanın tamamı, 100-200 Suriyeli kardeşimizi misafir etmekten kaçınır durumdalar. Kabul ettikleri 100-200 Suriyeli kardeşimizin ülkeye girişlerinde, ellerindeki ziynet eşyalarına ve ceplerindeki paralara el koyan sözde 'insan hakları savunucusu' devletlerle karşı karşıyayız. Biz bunu kardeşlik duygusu içerisinde ve medeniyetimizden gelen sorumlulukla yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Çocuklar, sizler yarın yeni Suriye'nin inşasında rol alacaksınız. Kiminiz öğretmen, kiminiz doktor, kiminiz mühendis, kiminiz sağlıkçı olacak. Biz yeni Suriye'ye geldiğimizde, siz bizi buradaki gibi Türkçe karşılayacaksınız. 'Ağabeylerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz, hoş geldiniz' diyeceksiniz. Biz buna yürekten inanıyoruz."

 

Karnelerini alan çocukları tebrik eden Büyük, Vali Mustafa Büyük'e de Suriyeli çocuklara gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

 

- "Vatansız kalmak nedir, bilir misiniz?"

 

Suriyeli öğrenciler adına konuşan 8. sınıf öğrencisi Tesnim Bireka da savaşın büyük bir acı olduğunu ifade etti.

 

Savaştan geriye kaybedilen topraklar, yitirilen dostlar, akrabalar ve kimsesiz çocuklar kaldığını vurgulayan Bireka, "Bizler sıcacık evlerimizde otururken düşen bir bombanın parçaladığı aileleriz. Bomba sadece evlerimize değil, yüreklerimize de düştü. Hayallerimizi ve istikbalimizi de kaybettik. Vatansız kalmak nedir, bilir misiniz? Biz vatansız ve kimsesiz kaldık" cümleleriyle duygularını dile getirdi.

 

Tesnim Bireka, kendilerine Türkiye'de gösterilen ilgi ve yardımlardan dolayı da yetkililere teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Vali Büyük ve ilgililer, bazı sınıflarda öğrencilere karne dağıttı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.