"Suriye Sorunu ve Ortadoğu'daki Gelişmeler"  Konferansı…

"Suriye Sorunu ve Ortadoğu'daki Gelişmeler"  Konferansı…
 Adana Barosu,   "Suriye Sorunu ve Ortadoğu'daki Gelişmeler"  konulu konferansa  ev sahipliği yaptı.  Adana Barosu,   "Suriye...

 

Adana Barosu,   "Suriye Sorunu ve Ortadoğu'daki Gelişmeler"  konulu konferansa  ev sahipliği yaptı. 

 

Adana Barosu,   "Suriye Sorunu ve Ortadoğu'daki Gelişmeler"  konulu konferansa  ev sahipliği yaptı. Divan Otel Yaşar Kemal Salon'unda moderatörlüğünü Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık'ın yaptığı konferansa konuşmacı olarak; 24. Dönem İstanbul Milletvekili -Emekli Büyükelçi Osman Korutürk, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Mehmet Karlı ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ceyda Karan katıldı.

 

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Ortadoğu'da son derece  sıcak gelişmeler yaşandığını belirtti, Av. Çıtırık,  polslerce 20 yıl önce coplanarak katledilen gazeteci Metin Göktepe'yi de andı. 

 

Ortadoğu'daki son gelişmeler hakkında bilgiler verildi. Ortadoğu'daki Arap Baharı ile birlikte başlayan kaos ortamında en çok zararı bölgede yaşayan insanların görmeye devam ettiği, Türkiye'nin bölgedeki faaliyetleri, hukukçulara, barolara düşen görevler, iç savaş ve uluslarası hukuk ihlalleri tartışıldı.

 

Konferansa; Adana Barosu önceki dönem baro başkanlarından Av. M. Ziya Yergök, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana eski Milletvekili Ümit Özgümüş, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu,  AEOSB Nihat Sözütek, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Adana Barosu avukatları ile stajyer avukatlar izleyici olarak katıldı.

Konferans sonunda konuşmacılara teşekkür plaketleri takdim edildi.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.