Süheyla Tokyay Koleji’nde Mangala Turnuvası..

Süheyla Tokyay Koleji’nde Mangala Turnuvası..
 Süheyla Tokyay Koleji’nde Mangala Turnuvası Düzenlendi. Türkiye Mangala Federasyonu işbirliğiyle Süheyla Tokyay Kolejinde Mangala Turnuvası...

 

Süheyla Tokyay Koleji’nde Mangala Turnuvası Düzenlendi.

 

Türkiye Mangala Federasyonu işbirliğiyle Süheyla Tokyay Kolejinde Mangala Turnuvası düzenlendi. Adana’da ilk olan turnuvaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

Geçmişin derinliklerinden gelen, yüzyıllardır oynanan Orta Asya Türk Toplulukları Zekâ ve Strateji Oyunu olan Mangala Turnuvası Adana’da ilk kez Mangala Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonla Süheyla Tokyay Koleji’nde gerçekleştirildi.

 

Federasyonun Adana’daki İlk Organizasyonu…

Sokaklardan Türk Saraylarına, 7’den 77’ye kadar geniş bir oyuncu kitlesine sahip olan Mangala günümüzde de yaygınlaşmaya devam ediyor. Mangala Federasyonu Genel Başkanı Rauf Özgen, Süheyla Tokyay Kolejinde 5., 6., 7. ve 8. sınıflara yönelik Mangala Turnuvası düzenlediklerini ifade ederek Federasyonun Adana’daki ilk etkinliği olduğunu söyledi.

 

Mangala hakkında bilgi veren Özgen, Mangalanın çok eski zamanlardan beri oynanan bir strateji ve zeka oyunu olduğunu belirterek, “Zaman içerisinde bu değişimlerle Orta Asya’da ilk oynandığı halinden çıkarak Anadolu’ya göçle beraber diğer kültürlerdeki oyunlardan da etkilenerek günümüze kadar gelmiş ve  Türk Mangalası ortaya çıkmıştır. Dünyanın birçok yerinde binlerce farklıversiyonu mevcut ancak en çok oynanan5-6 versiyonu var. Türk Mangalası da bunlardan biri.” dedi.

 

48 Taş,Oyun Sahası ve 2 Kişi İle Oynanıyor

48 adet taş, Mangala Oyun Sahası ve iki kişi ile oynanan Mangalanın gelişmesi ve yaygınlaşması için katkı sağlayan Süheyla Tokyay Koleji Zekâ Oyunları Eğitmeni Seray Batman Bahadır ve Kolej Müdürü Murat Arıcı turnuvanın ilk kez kolejlerinde yapılmasından duyduğu mutluluğu aktardı. Arıcı ve Bahadır, turnuvada başarı sağlayan öğrencilerin diğer turnuvalarda okullarını temsil edeceğini söyledi.

 

Turnuva sonundadereceye giren öğrencilere madalya, bununla birlikte okul yöneticilerine Federasyon Başkanı Rauf Özgen teşekkür plaketi takdim etti. Turnuva anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

adanapost.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.