Seyyar dönme dolapla hayata tutunmaya çalışıyor  

Seyyar dönme dolapla hayata tutunmaya çalışıyor   
 ADANA (AA) – Adana’nın Seyhan İlçesinde Suriyeli Mahmud Hıdır çalıştırdığı seyyar dönme dolapla hayata tutunmaya çalışıyor. Gecekonduda...

 

ADANA (AA) – Adana’nın Seyhan İlçesinde Suriyeli Mahmud Hıdır çalıştırdığı seyyar dönme dolapla hayata tutunmaya çalışıyor.

 

Gecekonduda yaşam mücadelesi veren 43 yaşındaki Suriyeli Hıdır, hiçbir gelirinin olmadığını, sokaklarda dolaşarak çalıştırdığı dönme dolaptan kazandığı parayla hayata tutunmaya çalıştığını belirtti.

 

Suriyedeki iç karışıklıktan dolayı 1,5 yıl önce Türkiye’ye göç ettiğini belirten Hıdır, ''Suriye’de sebze ve meyve satıcılığı yapıyordum. Türkiye’ye göç ettikten sonra yapabileceğim işlere baktım ama iş bulamadım. Bir hurdacıdan satın aldığım dönme dolapla evimin geçimini sağlamaya çalışıyorum'' dedi.

 

Hıdır, 6 çocuğuna dönme dolaptan kazandığı parayla bakmaya çalıştığını, çocukların artık bu tür oyunlara rağbet etmediğini, bilgisayar ve diğer oyunların çocuklara daha cazip geldiğini söyledi.

 

Günlük 25-30 lira kazanabildiğini belirten Hıdır, oturduğu eve 350 lira kira ödediğini ve zor geçinebildiklerini dile getirdi.

 

Hıdır, her konuda kendilerine yardımcı olmaya çalışan Türk insanına çok teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.