Seyhan Belediyesi'nden portatif havuz hizmeti

Seyhan Belediyesi'nden portatif havuz hizmeti
 ADANA (AA) - Seyhan Belediyesi'nin boğulma vakalarının önüne geçmek ve çocuklara yüzmeyi öğretmek amacıyla okul bahçelerine kurulan portatif yüzme...

 

ADANA (AA) - Seyhan Belediyesi'nin boğulma vakalarının önüne geçmek ve çocuklara yüzmeyi öğretmek amacıyla okul bahçelerine kurulan portatif yüzme havuzları yoğun ilgi görüyor.

 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, olumlu anlamda ses getiren ''Portatif yüzme havuzu'' hizmeti artarak devam ediyor.

 

Her yıl yaz aylarında sulama kanallarında onlarca boğulma vakalarının yaşanmaması için uygulanan proje kapsamında Seyhan’da ilk etapta 30 ayrı mahalleye yürüme mesafesindeki 10 ayrı noktaya portatif yüzme havuzları kuruldu.

 

Genellikle okul bahçelerine kurulan özel güvenlik görevlilerinin kontrolünde ve usta öğreticilerin gözetiminde hizmet veren portatif yüzme havuzlarından 6-13 yaş arası çocuklar ücretsiz yararlanıyor.

 

Vatandaşların beğenisini kazanan bu hizmetin ikinci aşaması kapsamında Malazgirt Ortaokulu ile Mehmet Akif Ortaokulu bahçesinde portatif yüzme havuzları monte edildi ve hizmet vermeye başladı.

 

Uzman antrenörler eşliğinde hizmet veren ve pazar günü hariç haftanın altı günü açık olan havuzlardan 10.00-18.00 saatleri arasında, 6-13 yaş arası günlük ortalama 300 çocuk yararlanıyor.

 

Bu arada havuzlar günde üç kez hijyen yönünden İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.