Sançaklı: “Zulmedenlerin, baskı kuranların, haksız, hukuksuz şekilde işten atanların peşinde olacağız.”

Sançaklı: “Zulmedenlerin, baskı kuranların, haksız, hukuksuz şekilde işten atanların peşinde olacağız.”
Adana'da Yüreğir Belediyesi Olağan Meclis Toplantısında Meclis Üyelerine Hitap Eden AK Parti Grup Başkanvekili İrfan Sancaklı, iş akdine son verilen işçilerin yanında olduklarını söyledi.

İşçilerin işlerine dönmesi için mücadele edeceklerini belirten Sancaklı, şöyle konuştu:

- Yüreğir Belediyesi’nden haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan 600’e yakın işçi kardeşimizin yanındayız!

- Hak, hukuk, adalet ve alın teri gibi kavramlarla süslenmiş yapmacık söylemlerle kendini sosyal demokrat olarak tanıtan ve “işçileri çıkarmayacağız' diyen başkan, ne yazık ki yine bir işçi kıyımına imza atmıştır.

- Yüreğir AK Parti belediye meclis üyeleri, belediyedeki işten çıkarmalara tepki göstererek, iş akdine son verilen 600 işçiye destek verecektir.

- Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı seçimlerden önce halka vermiş olduğu şeffaf yönetim, birlikte yönetme, emeğe ve emekçiye saygı ve eşitlik ilkesi, herkese eşit mesafede davranılması, hiçbir emekçinin ekmeğiyle uğraşılmayacağı, belediyenin hizmet kapısı olması, Yüreğir için yatırım yapılması gibi vaatlerini bu altı aylık süre zarfında yapmadığını gördük. İlk icraatları çalışan emekçileri yıldırmak için çalışanların işlerinde sürekli değişiklik yapmak olmuştur. İşcilerin çalışma azim ve kararlılığını kırmayı amaçlamaktadır.

- Bu insanlar da bir an önce ekmeklerine geri dönsünler. İşçi kıyımları yavaş yavaş diğer arkadaşlarımızın başlarına da gelecektir.

- İşçiler haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılıyor.

- Başkan Demirçalı, 'bizler işçiden ve emekçiden yanayız, istiyorsanız kayıt yapın, biz geldiğimiz zaman işçileri çıkarmayacağız' dediler. Eğer 'demedik' diye sözlerini inkar ediyorlarsa, çıkıp açıklasınlar.

- Başkan Demirçalı, Belediye Başkanı olduktan sonra işçileri baskıyla, zulümle, sürgünle mobbingle yıldırarak istifaya zorladı."

- İşçi fazlalığından yakınan mevcut idare, ne hikmetse aynı oranda işçi alımı yapmaya devam ediyor!

- "Her zaman ve her koşulda işçilerimizin yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Haklı mücadelemizi kamu vicdanında ve hukuksal olarak kazanıncaya kadar sürdüreceğiz." diye ifade etti.

Kaynak:Adanapost

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.