Bahir Yıldırım

Bahir Yıldırım

“Adana bunu hak etmiyor, yazık!”

MHP Adana İl Başkanı Kanlı: CHP’li Büyükşehir reklamda tazı ama hizmette kaplumbağa gibi!

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, MHP döneminde 6 ayda yüzde 75’i tamamlanan Yavuzlar Köprüsü’nün kalan yüzde 25’inin CHP’li Zeydan Karalar döneminde 1 yılı geçmesine rağmen bitirilememesini çok çarpıcı ayrıntı ve kıyaslamalarla değerlendirdi.

“CHP’li Büyükşehir reklamda tazı ama hizmette kaplumbağa gibi!”

“6 ayda yüzde 75’ini bitirdiğimiz köprünün kalan yüzde 25’ini 14 aydır bitiremediler”

“Adana’nın önüne takoz kondu!”

“Adana 5 yıldır rölantide çalışıyor!”

“Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet hızı 100’den 25’e düştü!”

“Adana bunu hak etmiyor, yazık!”

– Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, CHP’li Zeydan Karalar yönetimindeki Adana Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut belediye kaynakları ve gelirleri ile, üretilen hizmetin ters orantıda seyrettiğini söyledi.

Karalar, “Gereksiz” Deyip Durdurmuştu

Başkan Yusuf Kanlı, bu iddiasına somut örnek olarak Seyhan ilçesiyle Yüreğir ilçesini birbirine bağlayan Yavuzlar Köprüsü’nü gösterdi. Kanlı, “Projesi, alt yapısı, malzemesi ve inşaatıyla birlikte Yavuzlar Köprüsü’nün yüzde 75’i bizim dönemde tamamlanmıştı. Sayın Karalar 2019’da göreve geldiğinde ‘Bana göre gereksiz’ demiş ve projeyi durdurmuştu. Aynı Karalar gereksiz gördüğü’ aynı köprüyü bu sefer seçim öncesi Haziran 2023’te gerekli görmüş ve tekrar inşaatına başlamıştı.” şeklinde hatırlatmada bulundu.

MHP Döneminde 6 Ayda Yüzde 75’i Bitmişti

Adı geçen Yavuzlar Köprüsü’nün 2014-2019 döneminde MHP’nin yönetimindeki Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Eylül 2018’de temelinin atıldığını ve 6 ayda yüzde 75’inin tamamlanmış olarak CHP’li Zeydan Karalar’ın yönetimine devredildiğini belirten Yusuf Kanlı, çok çarpıcı kıyaslamalar yaparak şunları söyledi:

CHP Döneminde 14 Aydır Yüzde 25’i Bitmedi

“Sayın Karalar’ın sık sık iddia ettiği şekliyle ‘Geliri 1, borcu 4 olan belediye’, yani bizim dönemdeki Büyükşehir Belediyesi o kıt imkânlarla Yavuzlar Köprüsü’nün yüzde 75’ini tamamlamıştı. Ancak ne yazık ki Zeydan beyin yönetimindeki ‘Geliri 4, borcu 1 olan Büyükşehir Belediyesi’ aynı köprünün kalan yüzde 25’lik kısmını Haziran 2023’ten beri bitirememiştir.”

“Büyükşehir Tel Tel Dökülüyor”

“Mevcut CHP’li yönetim elinde Adana Büyükşehir Belediyesi tel tel dökülüyor. Nedense önce projeler gereksiz görülmüş, 4 yıl atıl bırakılmış; sonra maliyetler artmış ve aynı projeler 4 yıl sonra gerekli görülüp inşaata başlanmış, kamu zararına da yol açılmıştır. Diğer taraftan kendilerinin ifadeleriyle 4 lira olan borç ise 1 liraya düşmüş, 1 lira olan gelir de 4’e katlanmış.”

“Hizmet Hızı 100’den 25’e Düştü”

“İşin özeti şudur. MHP döneminde 2014’de Büyükşehir Yasası ile birlikte bir gecede tüm ilçelerin yükünü üstüne alan, o kadar borcun altına giren ama asla bahane üretmeyen Adana Büyükşehir Belediyesi saatte 100 kilometre hızla giderken; Zeydan beyin ifadesine göre Büyükşehir Belediyesi’nin deposu dolmuş, yükü hafiflemiş, tekerler yenilenmiş ama hizmet hızı saatte 25 kilometreye düşmüştür.”

“Adana Bunu Hak Etmiyor”

“Diğer bir deyişle; gelirler ve imkânlar 4 kat iyileşirken hizmet üretimi 4 kat geriye gitmiştir. CHP’li Zeydan Karalar’ın yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi en başarılı alanı olan kişisel reklamda ve algıda tazı, hizmette ise kaplumbağa durumuna düşmüştür. Büyükşehir Belediyesi’nin gücü, kapasitesi ehil olmayan ellerde zayi olmuş, Adana’nın önüne takoz konmuştur. Adana 5 yıldır rölantide çalışıyor; olan şehrimize, hemşehrilerimize oluyor. Adana bunu hak etmiyor, yazık!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahir Yıldırım Arşivi