Omurga cerrahisi uzmanları Adana'da buluşacak  

Omurga cerrahisi uzmanları Adana'da buluşacak   
 Türk Omurga Derneğinin "Sagital denge ve spinal osteotomiler" konulu sempozyumuna, Türk Omurga Derneği Başkanı Prof. Dr. Teoman Benli de katılacak ADANA...

 

Türk Omurga Derneğinin "Sagital denge ve spinal osteotomiler" konulu sempozyumuna, Türk Omurga Derneği Başkanı Prof. Dr. Teoman Benli de katılacak

 

ADANA (AA) - Türk Omurga Derneği ile Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Hastanesi, "Sagital denge ve spinal osteotomiler" konulu sempozyum düzenleyecek.

 

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, vücuda destek sağlayan en önemli yapı olan omurgada gelişebilen deformasyonlar, vaka örnekleri ve tedavi yöntemleri konusunda, uzmanların bilgi ve görüşlerini paylaşacakları sempozyum Adana'da gerçekleştirilecek.

 

Türk Omurga Derneği Başkanı Prof. Dr. Teoman Benli'nin de katılacağı, cumartesi günü Başkent Üniversitesi Hastanesinde düzenlenecek etkinlikte uzmanlar, "Sagital" denge ve "Spinal" osteotomiler konularındaki yaklaşımlarını, araştırma çalışmalarını, karşılaşılan vakalardaki komplikasyon ve çözümleri anlatacak.

 

Üç oturumlu toplantının ilk oturumunda, "Torakolomber Dizilim Prensipleri ve Sagital Denge", "Servikal Dizilim Prensipleri Ve Sagital Denge", "Cerrahi Planlama", ikinci oturumda "Torosik Deformitelerde Ponte Osteotomileri", "Pedikül Çıkarma Osteotomisi", "Egg-Shell Osteotomi", "Servikal/Servikotorasik Osteomiler", "Lomber Bölgede Osteotomi", "Adult Deformitede Vertebral Kolon Rezeksiyonu" konuları ele alınacak. Komplikasyonlar ve çözümleri ile vaka örneklerinin anlatılacağı üçüncü oturum ise tartışma bölümüyle sona erecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.