Okan Üniversitesi’nden sanayiye büyük destek
İş dünyasına en yakın üniversite olan Okan Üniversitesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak üniversite-sanayi işbirliğinin ötesine geçerek üniversite- sanayi iç içe modelini hayata geçiriyor. İş dünyasına öğrenci yetiştirmenin yanı sıra sanayi ile de iç içe olan Okan Üniversitesi, Türkiye’de ilk 500 içindeki 80 şirketin yer aldığı Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi (GGOSB) ile yapacağı işbirliğiyle sanayiciye büyük katkı sağlayacak. Bu kapsamda Okan Üniversitesi ile Gebze Güzeller OSB arasında AR-GE, teknoloji transferi, eğitim, danışmanlık, proje desteği ve üniversite uygulama hastanelerinden sağlık hizmeti alma gibi alanlarda iş birliği gerçekleştirecek.
Okan Üniversitesi, Gebze Güzeller OSB’de yerinde ar-ge sloganıyla, şirketlerin ar-ge ve inovasyon giderlerinin %65’ne kadar olan kısmını hibe ve teşvik kapsamında geri kazanımını sağlayabilecek. Bu iş birlikteliği ile Okan Üniversitesi ve GGOSB Türkiye’de araştırmanın inovasyona dönüştürülmesini teşvik eden çok sayıda politikaya dayalı bir ekosistem oluşturularak araştırma sonuçlarının ticarileştirilmesine ve markalaşmış teknoloji yoğun ürünlerle ülkemizin küresel ölçekte yüksek rekabet gücüne erişmesine katkıda bulunacak.
Protokol kapsamında, Okan Üniversitesi, GGOSB’de inşa edilmekte olan meslek yüksekokulunda, sanayicinin ihtiyacı olan ara eleman açığını yine sanayici ve üniversitenin birlikte geliştirdiği eğitim içerikleri ile şekillendirerek nitelikli ara elemen yetiştirme programını bizzat GGOSB’nin içinde gerçekleştirecek. Ayrıca, çalışanların üniversiteye gelmeden yüksek lisans eğitimi almasına olanak sağlayacak olan Okan Üniversitesi GGOSB bünyesinde sanayici ve KOBİ’lere farkındalık konferans ve seminerler de düzenleyecek. Okan Üniversitesi öğrencileri de GGOSB üyelerinin şirket ve tesislerinde staj yapma, yerinde eğitim gibi imkânlarından faydalanacak olup, Okan Üniversitesi bu adımla sanayiyi üniversiteye, üniversiteyi sanayinin içine taşıyacak.
Ayrıca, GGOSB yönetimi tarafından Okan Üniversitesi'ne yönetim binasında tahsis edilen alanda, Okan Üniversitesi akademisyenlerince proje oluşturma, fon kaynakları hakkında bilgilendirme ve eşleştirme konularında sanayiciye birebir hizmet verilecek.
Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ve GGOSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan’ın imzaladığı protokolle;
(1) Ar-Ge ve yenilik yoluyla ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması için teknolojik bilgi üretilmesi,
(2) üründe ve üretim süreçlerinde yenilik yapılması,
(3) ürün kalitesi ve standardının yükseltilmesi,
(4) verimliliğin artırılması, üretim maliyetlerinin düşürülmesi,
(5) teknolojik bilginin ticarileştirilmesi,
(6) rekabet öncesi işbirliklerinin geliştirilmesi,
(7) teknoloji yoğun üretim, girişimcilik ve bu alanlara yönelik yatırımlar ile Ar-Ge’ye ve yeniliğe yönelik doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının ülkeye girişinin hızlandırılması,
(8) Ar-Ge personeli ve nitelikli işgücü istihdamının artırılması,
(9) GGOSB üyelerine sanayi yüksek lisans ve doktora imkânı ayrıca, Üniversite, GGOSB bünyesinde farkındalık konferans ve seminerleri düzenlenmesi hedefleniyor.
Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan protokol hakkında “Üniversitemiz kuruluşundan beri üniversitesi-sanayi işbirliğine hizmet veriyor. Bu protokol de bunun bir parçası. GGOSB üyelerine sanayi yüksek lisans ve doktora imkânı sunmanın yanı sıra Okan Üniversitesi Hastanesi önderliğinde GGOSB içinde bir sağlık ocağı kurma planımız da var” diyor. GGOSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan ise protokolün önemini “Sanayi-üniversite işbirliği Türkiye’nin geleceği. Protokol özellikle Ar-Ge hedefleri açısından büyük önem taşıyor” sözleriyle açıkladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.