Mirzabeyoğlu davasının seyrini değiştirecek itiraf
Ergenekon hükümlüsü Okan İşgör, müebbet hapis cezasına çarptırılan Salih Mirzabeyoğlu?nun yeninden yargılanmasının önünü açacak şok bir itiraflarda bulundu.
28 Şubat sürecinde ömür boyu hapse mahkûm edilen Salih Mirzabeyoğlu'nun yeniden yargılanması ile ilgili tartışmalar devam ederken, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve bireysel başvuruları kabul eden AYM'ye şok bir itiraf mektubu gönderildi.
Yeni Akit gazetesinden Naim Taşbaşı'nın haberine göre; Ergenekon sanığı Jandarma istihbaratçısı Okan İşgör, yargılamanın yenilenmesinin önünü açacak çarpıcı itiraflarda bulundu.
İşgör kendisine, Mirzabeyoğlu'nu öldürmek için görev verildiğini, sızdırıldığı cezaevinden geçtiği raporların çarpıtılarak yargılamada delil olarak kullanıldığını söyledi. Kendisi ve ailesinin can güvenliğinin garanti edilmesi koşulu ile kumpasın tüm ayrıntılarını deşifre edeceğini kaydeden İşgör, yargılamayı yapan mahkeme heyeti ile ilgili önemli ifşaatlarda bulunacağını vurguladı.
"GÖREVİM MİRZABEYOĞLU'NU ÖLDÜRMEKTİ"
Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Anayasa Mahkemesi (AYM), Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'na şok bir mektup gönderildi. Ergenekon Terör Örgütü davası hükümlüsü Jandarma elemanı Okan İşgör tarafından kaleme alınan 10 Nisan tarihli mektupta, Mirzabeyoğlu Davası'nın seyrini değiştirecek ifadeler yer alıyor. Mektupta İşgör, Emniyet İstihbarat'ı tarafından Metris cezaevine İBDA-C tutuklularının arasına girip istihbarı bilgi akışını sağlamak ve Salih Mirzabeyoğlu'nu öldürmek için görevlendirildiğini söyle itiraf ediyor: "Metris cezaevine İBDA-C tutuklularının arasına girip, istihbari bilgi akışını sağlamak ve Salih Mirzabeyoğlu'nu öldürmekti."
Salih Mirzabeyoğlu'nun bu sanıklarla hiçbir bağlantısı olmadığını belirten İşgör, "Davanın seyrini değiştireceğini bildiğim, yargılandığı mahkeme heyeti ile ilgili ve başka bir çok konuyu gerekli koruma tedbirleri uygulandığı taktirde gerçeklerin ortaya çıkartılması adına açıklamak istiyorum" şeklinde konuştu. İşgör'ün bu şok itiraflarının ardından gözler tekrardan Mirzabeyoğlu davasına çevrildi.
İŞTE O MEKTUP:
"Ben Tuğgeneral Eyyüp Engin Hoş'a bağlı İSTANBUL İL JANDARMA ALAY KOMUTANLIĞI İSTİHBARAT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ASAF biriminde 1998 - 2008 yılları arasında istihbarat elemanı olarak devletime hizmet etmiş bir Türk vatandaşıyım.
Tuğgeneral Engin Hoş'un tavsiyesiyle temasta olduğum Emniyet İstihbarat biriminin tarafıma vermiş olduğu görevi eksik olarak yapmam sonucu, aynı Emniyet ekibi (ki bugünlerde Paralel yapılanma olarak isimlendirilen yapı) tarafından uydurma gerekçelerle Ergenekon Terör Örgütü davasına dahil edilip 20 yıl ağır hapis cezası aldım.
Emniyet İstihbarat'ın bana vermiş olduğu görev, Metris cezaevine İBDA-C tutuklularının arasına girip istihbari bilgi akışını sağlamak ve Salih Mirzabeyoğlu'nu öldürmekti.
Bu görevi, şahsı tanıyınca - bunun bir devlet görevi olamayacağını düşünüp reddetmem üzerine, isimler ve detaylar bende saklı olan şekilde sokulmuş olduğum Metris Cezaevi'nde uzunca süre tutuklu olarak kalmam şeklinde ihtar mahiyetinde cezalandırıldım. Amirim olan Tuğgeneral Engin Hoş'un durumdan haberdar olup müdahale etmesi üzerine tahliye edildim, fakat bana bu görevi veren ekip peşimi bırakmadı ve beni mesnetsiz bir şekilde Ergenekon Terör Örgütü davasına dahil ettiler.
Bu görev esnasında, İBDA-C sanıklarının müstakil birliktelik içinde olmadıklarını, münferit olduklarını, Salih Mirzabeyoğlu'nun ise, bu sanıklarla hiç bir bağının olmadığını gördüm ve bu hususu müteaddid defalar gerek kendi üstlerime gerekse cezaevi savcısına rapor ettim.
Salih Mirzabeyoğlu davası ile ilgili davanın seyrini değiştireceğini bildiğim, yargılandığı mahkeme heyeti ile ilgili ve başka bir çok konuyu gerekli koruma tedbirleri uygulandığı taktirde gerçeklerin ortaya çıkartılması adına açıklamak istiyorum.
Devletimden beklediğim tek şey, benim ve ailemin can güvenliğinin garanti edilmesidir. Gereğinin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla
Okan İşgör."
Star
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.