Metro’dan Adana’nın kurtuluşuna özel Adanalı Markalar Festivali

Metro’dan Adana’nın kurtuluşuna özel Adanalı Markalar Festivali
Metro Toptancı Market 4 – 7 Ocak tarihleri arasında Adanalı Markalar Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.

Türk mutfağı ve değerlerine sahip çıkma amacıyla faaliyetlerini sürdüren Metro Toptancı Market, ülkenin yerel ürünler bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyor. Metro, yerel ürünlerin önemli bir bölümünün coğrafi işaret tescili almasına yardımcı oluyor ve raflarında bu ürünleri sunmaya öncelik veriyor.

Adanalı Markalar Festivali..

metro.jpg

Açılışı 4 Ocak 2018 tarihinde Adana Metro mağazasında yapılan Adanalı Markalar Festivali’nde Adana’nın birçok markasını da bulmak mümkün. Açılış sırasında söz alan Metro Adana Mağaza Müdürü Cenk Gürbüz:

“Bugün burada Adanalı Markalar Festivali’nde buluşmaktan mutluluk duyuyoruz. 5 Ocak Adanamızın kurtuluş günü kapsamında böyle farklı bir festivali siz değerli tedarikçilerimiz ve müşterilerimizin destekleriyle hayata geçirmekten gururluyuz. Festivalimizin duyurularını Adana’nın birçok noktasında görebilirsiniz. İnanıyoruz ki Adanalılar da bizi bu festivalde yalnız bırakmayacaklar. Adana mağazamızın raflarında 20’den fazla Adanalı tedarikçimizin ürünlerine yer veriyor ve bu iş birliğini büyütmeyi hedefliyoruz.”

 

Metro olarak, coğrafi işaret tescilli ürünlerin hem kırsal kalkınmayı ve sürdürülebilir tarımı desteklediğine hem de ürün yelpazesini zenginleştirdiğine inandıklarını belirten Gürbüz sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin yerel değerlerine sahip çıkarak damak paletini zenginleştirmek, sürdürülebilirliği sağlamak için çalışıyor, yerel ürün tedarikçilerini destekleyerek unutulmaya yüz tutmuş ürünleri tekrar gün ışığına çıkarmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken de müşteri ve tedarikçi memnuniyetini en üst sıraya koyuyoruz. Projelerimiz sayesinde raflarımızda bugün Aydın incirinden Diyarbakır karpuzuna, Taşköprü̈ sarımsağından Finike portakalına kadar 80’den fazla coğrafi işaret tesciline sahip ürün ve aday ürün yer alıyor.”

 

4 – 7 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek Adanalı Markalar Festivali’nin açılış gününde mağazaya gelen müşterilerin yerel ürünlere ilgi gösterdikleri gözlendi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.