Mersin'de sağlıkçılara "sağlıklı kalma" eğitimi

Mersin'de sağlıkçılara "sağlıklı kalma" eğitimi
 Mersin'de sağlık çalışanlarının fiziksel aktivitelerini artırmak, kas sistemi hastalıklarının önüne geçmek ve sağlık çalışanlarının sağlığını...

 

Mersin'de sağlık çalışanlarının fiziksel aktivitelerini artırmak, kas sistemi hastalıklarının önüne geçmek ve sağlık çalışanlarının sağlığını korumak amacıyla ergonomi eğitimi verildi.

-Eğitimle sağlık çalışanlarının performansının artırılması amaçlanıyor

- Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Çamsarı:

"Sağlık çalışanları stresli ortamlarda çalışmaları nedeniyle hem psikolojik hem de fiziksel olarak tüm organizmayı dengede tutmak mecburiyetindeler ve o şekilde başkalarına faydalı olabiliyorlar. Bu amaçla bu eğitimlere başladık"

MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Mersin'de sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarında fiziksel aktivitelerini artırmak, başkalarının sağlığını korurken kendi sağlıklarını da korumalarını sağlamak ve kas sistemi hastalıklarının önüne geçmek amacıyla Mersin Devlet Hastanesinin birimlerinde uygulamalı ergonomi eğitimi verildi.

 

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin ilk olarak Mersin Devlet Hastanesi'nde başlattığı, "Masa başı çalışanların çalışma ortamlarının düzenlenmesi ve çalışanların sağlığını koruma" uygulaması kapsamında, Ergoterapist Kübra Şahadet Sezer, sağlık çalışanlarına hem eğitim verdi hem de çalıştıkları birimleri ziyaret ederek bilgilendirdi. 

 

Bilgisayarın, klavyenin ve farenin duruşundan oturuş şekillerine kadar, birçok konuda bilgi veren Sezer, bu şekilde sağlık çalışanlarının performansını artırmayı hedefliyor.

 

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarında fiziksel aktivitelerini artırmayı istediklerini söyledi.

 

Sağlık çalışanlarının başkalarının sağlığını korurken kendi sağlığını da korumalarına yönelik bir eğitim programı yaptıklarını anlatan Çamsarı, şöyle konuştu:

 

"Sağlık çalışanları stresli ortamlarda çalışmaları nedeniyle hem psikolojik hem de fiziksel olarak tüm organizmayı dengede tutmak mecburiyetindeler ve o şekilde başkalarına faydalı olabiliyorlar. Bu amaçla bu eğitimlere başladık. Çalışan memnuniyeti olan bir yerde sağlık hizmetinin sunumu da son derece faydalı oluyor."

 

 Eğitimle, çalışırken omurga, kas rahatsızlıkları veya strese bağlı oluşabilecek boyun, baş ağrısı gibi rahatsızlıkları en aza indirmeyi amaçladıklarını ve bunun için gerekli fiziksel aktivitelerin anlatıldığını ifade eden Çamsarı, bunların özel bir vakit ayırmadan çalışma ortamlarında veya masa üzerindeki düzenlemeleri yaparak sağlanabileceğini aktardı.

 

- Çalışanlara ergonomi eğitimi

 

Ergoterapist Sezer de çalışanlara çevre ve aktivitenin uyumlandırılması için ergonomi eğitimi verdiklerini söyledi. 

 

Bu bilimle sağlık çalışanlarının bulundukları ortamda kendi çalışma arkadaşları ve çalışma ortamlarının düzenlenmesini amaçladıklarını anlatan Sezer, "Çalışırken maruz kalabildiğimiz kas sistemi hastalıklarının düzeltilmesi ya da önlenmesi adına neler yapabilir bunları anlatıyoruz. Birbirimizin çalışma düzeyini en iyi seviyeye çıkarmak önemli. Biz de bu eğitimle, kişinin çevreye maksimum uyum sağlanmasını ve performansını daha da artırmasını amaçlıyoruz." diye konuştu. 

 

Eğitime katılan sağlıkçılar da eğitimin çok faydalı olduğunu, başkalarının sağlığını düşünürken bazen kendi sağlıklarını ihmal ettiklerini bu eğitimle bunun önüne geçeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.