Lisesi öğrencileri Baro’yu ziyaret etti...

Lisesi öğrencileri Baro’yu ziyaret etti...
  Final Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Baro’yu ziyaret ettiAdana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık'ı, Final Anadolu ve Fen Lisesi...

 

 

Final Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Baro’yu ziyaret etti

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık'ı, Final Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri ziyaret etti. Geleceğimizin teminatı olan gençlere,  "Sizler ne kadar bilinçli ve donanımlı  yetişirseniz geleceğimiz de o denli umut kokacaktır" dedi. Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Selen Berna Ünlüatlı ve Baromuz üyesi Av. Çiğdem Anteplioğlu Çinde hazır bulundu.

Av. Çıtırık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Yaptığı konuşmada, Adana Barosunun yapısı, işlevi ve görevleri hakkında bilgi verdi. Av. Çıtırık, Türkiye'nin hukuk düzeni, hukuk eğitimi, meslek seçimi ve avukatlık mesleği konularında konuk öğrencileri aydınlattı.

Türkiye'nin demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğü problemi olduğunu belirten Av. Çıtırık, "Gazetecilerin tutuklanmadığı, üstünlerin değil hukukun üstün olduğu bir ülke özlemekteyiz. Sizler ne kadar bilinçli ve donanımlı yetişirseniz geleceğimiz de o denli umut kokacaktır" dedi.

Soru-yanıt biçiminde devam eden ziyarette öğrenciler, özellikle adalet, düşünce ve ifade özgürlüğü ve basına uygulanan baskı konularında sorular yönelttiler. Av. Çıtırık, kendisine yöneltilen sorular hakkında da açıklamalarda bulundu.

Baro Başkanı Av. Çıtırık, Okul Müdürü Hakan Caner Taş'a, Anıtkabir maketi hediye etti. Okul Taş da, Baro Başkanımız Av. Çıtırık’aK'a teşekkürlerini sundu.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.