Kültür Ve Turizm Bakanlığı'ndan Açıklama

Kültür Ve Turizm Bakanlığı'ndan Açıklama
   ADANA (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana'da bazı yayın organlarında “Ömer Çelik'ten zalimlerle imza tebessümü” başlığıyla...

 

  ADANA (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana'da bazı yayın organlarında “Ömer Çelik'ten zalimlerle imza tebessümü” başlığıyla aktarılan haberde gerçek dışı bilgilere yer verildiğini bildirdi. 

  Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, habere konu olan Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti  arasındaki turizm faaliyetlerini canlandırmak için İstanbul'da iki ülkenin turizm acenteleri arasında imzalanan turizm anlaşmasının özel girişim olarak faaliyet gösteren acenteler arasında yapıldığı, anlaşmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bakan Ömer Çelik ile hiçbir bağlantısı bulunmadığı vurgulandı. Açıklamada, daha sonra şu ifadelere yer verildi:

  "Bakan Ömer Çelik sosyal medya hesabından yalnızca acenteler ile onların bağlı olduğu sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu anlaşmayı duyurmuştur. Haberle birlikte kullanılan ve “zalimlerle imza tebessümü” olarak tanımlanan fotoğraf, iki yıl önce Bakan Ömer Çelik’in 24 Mart 2013 tarihinde Çin Halk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Şanghay'daki Türkiye Araştırmaları Merkezinin açılışında çekilmiştir. Haberciliğin temel prensiplerinden “doğruluk” ve “gerçeklik” ilkelerine tamamen ters olan bu haberin, halkımızı, bu mübarek ayda duygularını kullanarak yanıltmaya yönelik hazırlandığı açık ve nettir. Mesleki etikle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu haber, kamuoyunun takdirine bırakılmıştır."

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.