Araştırmacı Yazar Ahmet Karataş’ın Yeni Kitabı ‘Çiçekçi Alman’ Yayımlandı

cicekci-alman.jpg

Torosların etrafı bitki çeşitliliği açısından çok değerli, Çukurova'nın sırtını dayadığı Aladağ, Bolkar ve Amanoslar dünyanın çiçek çeşitliliği açısından en önemli yerlerinden biridir.

Bu yüzden Botanik biliminin kuruluşundan beri Avrupalı botanikçiler de Adana ve Mersin'i çalışma alanı haline getirmiş. Kimisi iyi niyetle, kimisi de art niyetle bölgemize gelip bitki toplayıp, çalışma yapmışlardır.

Çiçek toplamak için bölgemize gelen botanikçilerden biri de Alman Walter Siehe.

19. yüzyıl Çukurova’sın da yaşanmış bir öyküyü ATÜ Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Daire Başkanı Ahmet Karataş, senelerce üzerinde ciddi araştırmalar yapıp, bilgi ve birikimini ekleyerek, alanında pek benzeri olmayan tarihi bir roman olan ‘Çiçekçi Alman’ı hazırladı.

cicekci-alman-1.jpg

Araştırmacı Yazar Ahmet Karataş’ın Yeni Kitabı ‘Çiçekçi Alman’ Akademisyen Kitabevi tarafından yayımlandı.

Bu değerli Roman’ın hemen arka kapak yazısını okumaya başlayalım:

"Torosları geçmek için Tanrı’nın koyduğu yegâne kapı Gülek Boğazı’nı geçen Walter Siehe, üç fil büyüklüğündeki İskender Kitabesinin önünde durdu. Kitabede, “İskender’in ordusu ve kumandanları buradan geçti, MÖ. 333” yazıyordu.

Peki, tarihler 19’ uncu yüzyılın sonlarını 1890’ lı yıllarını gösterirken Alman Walter Siehe’yi buraya sürükleyen sebep ne olabilirdi? Bir imparatorluğun yok oluşunu, Millî Mücadele ateşini ve Cumhuriyetin kuruluşunu çiçeklerle harmanlayıp izleyen bir botanikçinin, Torosların eteğinde yaşadığı nefes kesen maceralarında kaybolmaya hazır mısınız?"

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selim Elçi Arşivi