Koldan anjiyo yöntemi yaygınlaşıyor

Koldan anjiyo yöntemi yaygınlaşıyor
 Prof. Dr. Yıldız, koldan anjiyo uygulamalarına ilişkin, "İşlemin kısa sürmesi, hastanın çok fazla rahatsızlık hissetmemesi, çok fazla acı duymaması...

 

Prof. Dr. Yıldız, koldan anjiyo uygulamalarına ilişkin, "İşlemin kısa sürmesi, hastanın çok fazla rahatsızlık hissetmemesi, çok fazla acı duymaması ve komplikasyon oranının daha az olması uygulamayı yaygınlaştırdı" dedi.

 

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yıldız, koldan anjiyo uygulamalarına ilişkin, "İşlemin kısa sürmesi, hastanın çok fazla rahatsızlık hissetmemesi, çok fazla acı duymaması ve komplikasyon oranının daha az olması uygulamayı yaygınlaştırdı. Bu sayede hastanın klinikte kalış süresi de oldukça kısaldı" dedi.

 

Yıldız, yazılı açıklamasında, şunları kaydetti:

 

"Anjiyo uygulanan kol damarının yüzeye yakın olması ve arkasında kemik bir doku bulunması nedeniyle işlem sonrası kanama ihtimali daha düşük. Kasıktan anjiyodaysa durum daha farklı. Kasıktaki uygulamada kanama kontrolü daha zor ve bu nedenle hastanın uzun süre (yaklaşık 6 saat) sırtüstü pozisyonda yatmak zorunda. Bu durum da hasta konforu açısından olumsuz bir etki oluşturuyor. Lokal anestezi yaptıktan sonra Seldinger tekniği adı verilen bir teknikle damara girilerek ve damara bir kılıf yerleştirilerek işlem gerçekleştiriliyor."

 

Yıldız, "İşlemin kısa sürmesi, hastanın çok fazla rahatsızlık hissetmemesi, çok fazla acı duymaması ve komplikasyon oranının daha az olması uygulamayı yaygınlaştırdı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.