Kitap Okumanın Faydaları
Herkesin sıkça dile getirdiği kitap okuma gerekliliği içi boş bir tavsiye değildir. Tarihte ve günümüzde görüldüğü gibi okuyan, öğrenen toplumlar birçok alanda başarı sağlamışlardır. Diğer toplumlar ise eğitim eksikliğinden dolayı geri kalmışlardır. Toplumlar gelişmek, çağdaş uygarlık seviyesine gelebilmek için en büyük yatırımlarından birini eğitime yapmaktadırlar. Eğitim için ise kitap okumak şarttır.
Kitap okumanın faydaları, kitap okumanın insanlara kazandırdıkları nelerdir?
+ Kitap okumak düşünce ufkunu geliştirir, kişilerin olaylara bakış açısını, onu irdeleme, analiz etme şeklini geliştirir.
+ Kitaplar kişinin kelime dağarcığınıgeliştirir. Daha çok kelime öğrenen insan daha iyi konuşur, daha iyi ikna eder dolayısıyla isteklerine daha kolay ulaşır. Kelimeler insanın cebindeki para gibidir alışverişe gittiğinizde cebinizde veya kredi kartınızda ne kadar limit veya para varsa o kadar harcama yaparsınız.Ne kadar kelime hazineniz varsa o kadar güzel konuşur söylemek istediklerini, duygularını daha iyi ifade edersiniz.
+ Kitap okumak algı gücünü kuvvetlendirir. Kişinin okuduklarını daha kolay, daha iyi kavramasını sağlar. Bu onlara okul, iş vb. yerlerde başarı getirir.
+ Kitap okumak güzel bir uğraştır. Kişinin vaktini güzel geçirmesini sağlar, stresi azaltır.
+ Kitap okumak konuşma becerisini geliştirir.İyi konuşan insan çoğu zaman kazanır.
+ Elde edilen bilgiler genel kültür seviyesini geliştirir. Kişinin toplumdaki yerini, statüsünü, önemini arttırır.
+ Kitaplar hayal gücünün sınırlarını genişletir. Hayal gücü genişledikçe başarı, mutluluk gelir.
Gördüğünüz gibi kitap okumanın birçok faydasıvardır. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. Kitap seçiminin iyi yapılması gerekmektedir. Nasıl ki yemek yerken yemek seçimi yapıyoruz ve sağlığımıza dikkat ediyorsak sağlıklı beyinler ve düşünceler içinde beyin vitamini olacak ve beynimizi geliştirecek kitapları tercih etmeliyiz.Nasıl ki yediklerimiz kanımızda dolaşıyor ve bizleri etkiliyorsa okuduklarımız da düşüncelerimizi etkileyip davranışlarımıza yön verebiliyor.Düşünceler davranışa dönüşüp alışkanlık haline gelebiliyor.Bu düşüncelerde, kişiyi olumsuz etkileyebiliyor.
İyi okumalar dileğimle hayırlı cumalar??.
Sait özdemir
saitozdemir.pskdan@gmail.com
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.