İrfan Küçükköy: İslam Dünyasının En Önemli Problemi Gündemde - 3 -

İrfan Küçükköy: İslam Dünyasının En Önemli Problemi Gündemde - 3 -
Konunun özü geri kalmış İslam ülkelerini nasıl teknolojik kalkındırmaya ulaştırırız. Gelişmiş İslam ülkelerinin geri kalmış İslam ülkelerinin elinden nasıl tutabilirdir.

İslam Dünyasının En Önemli Problemi Gündemde - 3

İslam Âlemini Kalkındırma Zirvesi-3-...

Kuala Lumpur Zirvesinde ‘de Liderlerin Konuşmalarını Değerlendirme

Kuala Lumpur zirvesine, organizatör ülke Malezya'nın yanı sıra Türkiye, Katar, Pakistan ve İran'dan siyasi liderler katılım sağladılar. Konunun özüne Malezya başbakanının odaklandığını, diğer liderlerin maalesef konunun uzağından teğet geçtiklerini, ülkelerinin özel meselelerini ve yıllardır her ortamda tekrar edilen ve tekrar edile edile de slogan haline gelen cümleleri tekrar ettiklerini ifade edeyim. Konunun özü geri kalmış İslam ülkelerini nasıl teknolojik kalkındırmaya ulaştırırız. Gelişmiş İslam ülkelerinin geri kalmış İslam ülkelerinin elinden nasıl tutabilirdir.


Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed konuşmasında gelişmiş İslam ülkelerini, teknolojik olarak geri kalmış İslam ülkelerini kalkındırma görevine çağırdı. Devletlerin isimlerini vererek, teknolojik olarak gelişmiş olan Türkiye, Malezya, Pakistan, İran ve diğer G8 Ülkeleri bu konuda gayret göstermeliler dedi. Malezya Kralı Sultan Abdullah da “Mazimizde gurur duyduğumuz Osmanlı Sultanı I.Süleyman (Kanuni) gibi bir modelimiz var” diye söze başladı. Onun devrinde İslam Alemindeki her konu, problem İstanbul’da çözülüyordu dedikten sonra Türkiye’den İslam Dünyasının teknolojik kalkınması konusunda misyon yüklenmesini istedi.


Liderlerin bu konuya hazırlıksız olduklarını gördüm. Keşke teknolojik kalkınma konusunda doyurucu sunumları olsaydı, diye düşünüyorum.

Bundan sonraki yazımda, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’dan başlamak üzere diğer liderlerin zirvede konuşmalarından özetler sunacağım. Siyasi ihtilafa mahal vermemek için yorumsuz olarak sunuyorum.

yazının devamı..

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.