İmam ve Müezzinlere Uzun Süreli Özel Eğitim..

İmam ve Müezzinlere Uzun Süreli Özel Eğitim..
İmam ve müezzinler için torpil asla işlememelidir. Eskiden şöyle oluyordu. Şimdi kısmen değişti. Öğrenci İmam Hatip okulunu bitiriyordu. İmtihanlarda başarılı olup Yüksek eğitime gidemiyor. Askerliği geliyor, gidiyor geliyor. Biraz boş dolaşıyor..

İmam ve Müezzinlere Uzun Süreli Özel Eğitim
 

İmam ve müezzinler için torpil asla işlememelidir. Eskiden şöyle oluyordu. Şimdi kısmen değişti. Öğrenci İmam Hatip okulunu bitiriyordu. İmtihanlarda başarılı olup Yüksek eğitime gidemiyor. Askerliği geliyor, gidiyor geliyor. Biraz boş dolaşıyor. Aracılar bulunuyor. Babası imam ise aracı bulması zor da olmuyor. Torpil bulunmuşsa usulen bir imtihan yapılıyor. Kimsenin rağbet etmediği ücra bir köye imam oluyor. Torpil işlemeye devam ediyor. Köyden önce ilçeye, sonra şehre, büyük şehirde devam ediyor. Sonra büyük camiye torpille ve acıma ile köy hocası en büyük camiye yerleşiyor. Artık müftü istese de yerinden oynatamıyor. Yerinden oynatsa Din Görevlileri Sendikası sahipleniyor. İmamı veya müezzini yerine iade ettiriyor. Torpil, torpil, torpil.


Bir defa torpil kaldırılmalıdır. Torpil haramdır. İmamlık gibi mukaddes bir makama haram yolla yerleştirme yapmak, tabiri caizse layık olmadığı halde güçlü torpille görevlendirmek, aldığı ücreti de tehlikeye sokar.


Çaresi


Güzel bir seçme ile yetersiz bütün hocalar mutlaka uzun süreli eğitime alınmalıdır. Günümüzde on binlerce hafız İlahiyat mezununun bulunduğu ülkemizde camilerimizin en az çeyreğinde imamlar kıraat eksikli. Ya hurufatları eksik, ya tecvitleri eksik, ya ağzı düzgün değil, kusurlu okuyuş içindeler. Namaza mani halde değiller ama okuyuş hataları manevi huzuru azaltıyor.


Birisi bana yakında sordu. Hocam bu hoca şu harfi niye şöyle çıkarıyor dedi. Harfin sıfatları ile çıkmaması namazın caiz olmasına engel değil ama eğitilmesi gerekir dedim. Hocam siz bir söyleseniz, dedi. Bu uzmanından uzun eğitim işi dedim. Başka harflerinde de sıfat noksanlığı vardı. Bunu da örnek gibi arz edeyim.

İrfan Küçükköy

Konya, 06.11.2019

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.