Hurda otobüsü "ekmek teknesi" yaptı
Adana'da iş yeri kiralayacak parası olmayan ayakkabı tamircisi Duran Küçük, bir sürücü kursunun kendisine bağışladığı 1991 model otobüsü tamirhaneye dönüştürdü
- Küçük:
- "Yeni dükkanım hurda otobüs yığını da olsa sanatımı yapmak istiyorum. Bu hurda otobüsün benim gözümde lüks dükkandan hiçbir farkı yok"
ADANA (AA) - SEMİH KUŞDEMİR - Adana'da iş yeri kiralayacak parası olmayan ayakkabı tamircisi Duran Küçük, bir sürücü kursunun kendisine bağışladığı 1991 model otobüsü tamirhaneye dönüştürdü.
Merkez Çukurova ilçesinde ayakkabı tamirciliği yapmak için iş yeri kiralamak isteyen Duran Küçük (59), kira ücretlerinin yüksek olması nedeniyle tamirhane açamadı.
Daha sonra, bölgede kendisini tanıyan bir sürücü kursu sahibi, kullanmadıkları 1991 model bir otobüsü Küçük'e bağışladı. Küçük, kendisine bağışlanan hurda otobüsün içini ayakkabı tamirhanesine çevirdikten sonra mesleğini burada yapmaya başladı.
Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karaisalı ilçesinin Kuzgun Mahallesi'nde oturduğunu, kent merkezindeki iş yerine her gün minibüsle gelip gittiğini söyledi.
Yaklaşık 46 yıldır ayakkabı tamiriyle uğraştığını anlatan Küçük, "İstanbul'da uzun süren evliliğimin ardından ailemden ayrıldım. Dünyam yıkıldı. Mesleğimin büyük bir bölümünü İstanbul'da geçirdim" diye konuştu.
Ailesinden ayrıldıktan sonra Adana'ya döndüğünü belirten Küçük, şunları kaydetti:
"Yıllar sonra memleketime döndüğüm için mutlu oldum. Fakat yeni açtığım dükkanımı kirasını ödeyemediğim için kapatmak zorunda kaldım. İkinci kez dünyam yıkıldı. Sürücü kursundaki arkadaşlar olmasa ne yapardım, nereye giderdim bilmiyorum. Yıllardır beton yapılı dükkanlarda soluk aldım. Bundan sonra hayatımda dükkan yerinin bir önemi olmayacak. Yeni dükkanım hurda otobüs yığını da olsa sanatımı yapmak istiyorum. Bu hurda otobüsün benim gözümde lüks dükkandan hiçbir farkı yok. Yalnız yaşasam da yanımda kimse olmasa da mesleğimi ölene dek sürdürmek istiyorum."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.