Hollanda Türkleri Konseyi: 'Kuzey Suriyedeki  Zeytin Dalı Harekatını destekliyoruz..'

Hollanda Türkleri Konseyi: 'Kuzey Suriyedeki  Zeytin Dalı Harekatını destekliyoruz..'
Hollanda Türkleri Konseyi Basın Açıklaması. Hollanda ve Avrupa Kamuoyuna,

Amerika tarafından,  Uluslararası Terörizme karşı,tüm, sözleşmeler,  teammüller ve prensipler bir tarafa atılarak,ABD nin   Kuzey Irak ve Suriyede;  desteklediği, eğittiği, donattığı, ordulaştırılmaya çalıştığı ve beraber omuz omuza  Türkiyeye karşı savaştığı, ama aynı zamanda, BM, NATO, AB, ABD tarafından terör örgütü olarak kabul edilen, PKK ve onun versiyonları olan;YPG, PYD, KCK, ve İŞİD e karşı, Suriyenin Kuzeyinde, Türkiye Cumhuriyetinin,  BM 51. Maddesi uyarınca" meşru müdafaa hakkını" kullanması ve BM in terörle mücadele ile ilgili aldığı karar tasarıları; 1624, 1470, 1478 sayılı terörizmle mücadeleye ilişkin BM Güvenlik Konseyi kararları gereğince, her türlü terörizme ve insanlık suçuna karşı çıkan bizler, Hollanda Türkleri Konseyi olarak, Türkiye Cumhuriyetinin Kuzey Suriyedeki  Zeytin Dalı Harekatını destekliyoruz. 

 

Türkiye Cumhuriyetinin yaptığı bu meşru askeri ve diplomatik  harekatı, çeşitli manevralarla  engellemek isteyen, iki değil, binbir yüzlü;  kişi, kurum, ve devletleride kınıyoruz.

Terörizme karşı meşru hakkını kullanan Türkiye Cumhuriyetini, Hollandanın ve Dünya Kamuoyunun, Yerel ve Uluslararası Kurumların, Kuruluşların ve Devletlerin desteklemesini talep ediyoruz.

Uluslararası Terörizmle ilgili mücadele çerçevesinde, uluslararası terör örgütü ve  her türlü suç örgütü olan PKK nın sanal alemde, yürüyüş ve gösterilerde yapacağı algı operasyonlarının, meşru güçlerce ve terörizme karşı yerel ve uluslararası kanunlar da aktif olarak kullanılarak engellenmesi, yasaklanması, bertraf edilmesi ve ilişkili kurum, kuruluş ve kişilerin cezalandırılması çağrısını yapıyoruz.

 

Son günlerde, TSK nın Afrin de terörizme karşı mücadele harekatı ile birlikte, PKK nın Avrupa ve diğer ülkelerde, seri şekilde, Türkiyeye karşı, terör örgütü PKK filamaları ve Terör Örgütünün Lideri Abdullah Öcalan resimleri ile yürüyüş, gösteri yaptıklarını, Türk camilerine ve derneklerine ve kişilerine  karşı saldırılara giriştiğini yaşıyoruz.  Bunlara karşı ise Batılı devletlerin terörizme karşı mücadelede  tam bir uyum içinde çalışmadığını ve PKK nın faliyetlerine müsamaha gösterildiğini ( örneğin: Amsterdam Belediye Başkanının assağıda/ekteki mektubu gibi) gözlemliyoruz.

 

HTK olarak, içinde barış içinde yaşadığımız ve ayrılmaz bir parçası olduğumuz  Hollanda Devletinden ve Milletinden, Hollandanın da üye olduğu tüm uluslararası kuruluşların terör listesinde olan bir terör örgütü olan, PKK ve onun versiyonlarının faliyetlerinin Hollandada acilen durdurulmasını ve Hollandada son günlerde, Roterdam, Den Haag ve Amsterdamda kamu düzenini bozucu terörist kışkırtma, faliyet ve saldırılarına bir an önce son verdirilerek, Hollandadan terörizmle mücadele çerçevesinde, hem kendi kamuoyuna hemde dünya kamuoyuna karşı yükümlülüklerini yerine getirmesini ve Türkiye Cumhuriyetinin terörizme karşı mücadelesinin yanında yer almasını an itibarı ile  talep ediyoruz.

 

Hollanda, PKK terör örgütüne karşı, Hollandada bulunan; Türk Dernek, Vakıf, Camii,  kişi ve  kuruluşlarının yanında yer almasını, PKK terörizminin Hollandadaki tüm faliyetlerini bertraf etmesini ve uzantılarınında hemen tutuklanıp  yargılanması ve cezalandırılmasını, Hollandadaki demokrasinin, adaletin ve barışın bir  gereği olarak  istiyoruz. Terörizm bir insanlık suçudur. Terörist örgütler, versiyonları ve faliyetleri demokrasinin bir parçası olarak görülemez. Görülüyorsa o zaman suç işlenmiş sayılır. Biz Hollandanın bu tür bir suçu işlemesini istemiyoruz. 

 

Çünkü biz, PKK nın sadece Türkiyenin güvenliğini değil, yıllardır Hollandadaki faliyetleri ile  Hollandanında güvenliğini ve demokrasisini tehdit ettiğine inanıyoruz. 

Biz Hollandada yaşayan Türk kökenli hollandalılar,  Hollandanın güvenliğini bizim güvenliğimiz, bizim güvenlimizide Hollandanın güvenliği olarak görüyoruz. Terörizme karşı aynı gemide bulunuyoruz. Kendi terörist faaliyetlerini finansa etmek için, Avrupa da olduğu gibi Hollandayıda  uyuşturucu pazarı olarak gören ve bu anlamda Hollanda vatandaşlarınıda zehirleyen ve bundan milyarlar  kazanan, haraç alan, tehdit, şantaj, kara para aklama gibi faliyetleri olan PKK yı, aynı zamanda Hollandanın kendi öz sorunu olarak görmesini istiyoruz. Bu anlamda Hollandadan isteklerimizin yerine getirmesini ve bu çağrımıza fiilen destek verilmesini, Sadece Türk halkının değil, Hollanda halkının ve dünya halklarınında düşmanı uluslararası bir terör örgütü PKK ya kesinlikle müsamaha  ( örneğin bkz. Ekte ve aslağıda, Amsterdam Belediye Başkanının PKK ya müsamaha gösteren mektubuna) ve hoşgörü gösterilmemesini önemle talep ediyoruz.

 

Hollanda Makamlarını ve halkını, terörizme karşı  Zeytin Dalı Harekatını desteklemeye ve  Türkiye Cumhuriyetinin ve Hollanda Türklerinin Terörizme karşı mücadelesi ile fiili dayanışmaya girmesi çağırısını yapıyoruz. Uluslararası kamuoyu, kurum, kuruluş ve meşru devletlerdende PKK  ya  karşı aynı dayanışma ve mücadeleyi bekliyoruz. 

Hollandayı bir kere daha uyarıyor, PKK ve versiyonların faliyetlerine izin vermemesi  ve yılanla yatağa girmemesi davetini  yapıyoruz.  

HTK olarak Hollanda'dan meşru bir devlet gibi davranmasını ve PKK terörizmi ile mücadelede inandırıcı olmasını  bekliyoruz. 

 

Ayrıca HTK olarak özellikle Hollanda Türklerindende; dernek, kişi ve kurumlar bazında, PKK  terörizmine karşı; etnik köken veya inanç farklılığı düşünmeyerek,  birlik, beraberlik ve dayanışma içinde tek yumruk olmasını,  hollandalı yetkililerle, siyasi partilerle, kanaat önderleri, medyası ve vatandaşları ile konuyu bilgiler eşliğinde ele almasını, bu kesimleri mücadeleye kazandırmasını ve Hollandada yaşayan  herkesimden insan  ile iletişime  geçerek, PKK terörizmi ile  mücadeleye daha fazla,  aktif, kişisel ve örgütlü katkı sağlamasını bekliyoruz.

 

Saygılarımızla

Hollanda Türkleri Konseyi adına

 

Sefa Yürükel, Başkan

Soykırımlar ve Terörlzm Araştırmacısı

Sosyal Antropolog ve Etnograf

sefamyurukel65@gmail.com.

 

 

Önemli Not:Assağıda, Amsterdam Belediye Başkanının, PKK nın Yürüyüş iznine karşı yapılan müracaata verdiği cevabı (Türkçe tercüme ve Orjinal Hollandacasını) bilginize, 

Saygılarımla

Sefa Yürükel

 

 

Amsterdam Belediyesi

 

Tarih: 26. Ocak 2018

Konu: `Türkiyenin Afrinde, Suriyede Yaşıyan Kürtlere Saldırı Yürüyüşü/Gösterisi

Sayın Bay/Bayan,

 

Bana müracaat ederek,  `Türkiyenin Afrinde, Suriyede Yaşıyan Kürtlere Saldırısı` ile ilgili yürüyüşü/gösteriyi yasaklamamı talep ettiniz. Bu yürüyüş/gösteri sırasında PKK ve Abdullah Öcalan desteklenerek, bu konuda yasağın ihlali söz konusu olabiliceğinin beklentisi içerisindesiniz. Üstelik müracaatınızda, iddanıza göre bu konuda sinyaller aldığınızı ve bu yüzden de gençler arasında çatışmalar olabilmesi olasılığından dolayı,  toplumu huzursuz edebilicek / kamu düzenini bozabilicek sonuçlar oluşabiliceğinden kaygı içerisinde olduğunuzu belirtmişisniz. Bunun için teşekkür ederim.

Bu konuda siz ve ben her ne kadar bu gösteri/yürüyüşün mesajları ve şekli hakkında düşünüyorsakda olsak, Hollandada, ifade özgürlüğünün/gösteri özgürlüğünün anayasal koruması herkes için geçerlidir. Üstelik bu bütün Avrupa devleterlinin imzaladığı İnsan Hakları anlaşmaları/sözleşmeleri çerçevesinde imzalanan bir konudur. Bir Belediye Başkanı olarak, öncelikle benim görevim bu anayasal hakkı korumaktır. Bunun yanında güvelik ve kamu düzenini sağlamaktır. Hollanda da, suçu araştırma ve suçu cezalandırma konusu Başsavcılığın görevidir.

Bir göstericinin hukuk üstünlüğü yoktur. Bu yüzden sizin kaygılarınızı Başsavcı ilede görüştüm. Savcılık bana gösteri öncesi bunun gösteri çerçevesinde bir PKK bayrağının  şiddet uyandırmayacağını için, suç teşkil etmiyeceğini açıkladı. Sadece bir Abdullah Öcalan portreside gösteri çerçevesi içerisinde savcılık tarafından bir suç olarak değerlendirilmediğini belirtti.

Bu yüzden ben, bir kanun çerçevesi içerisinde sürdürülen gösteriyi yasaklamak yerine korurum. Barış/uyum içerisinde gösteri/yürüyüş önemli bir unsur olarak, özgür ve çok görüşlü bir toplum için ve demokratik bir hukuk devleti için önemli bir koşuldur. Kavga veya kamu düzenini bozmak amaçlı bu anayasal hak ne engellenmeli  nede yanlış kullanılmalıdır. Bu tür davranışlara karşı harekete geçilicektir/karşı koyulucaktır.

Saygılarımla,

J.J. Aartsen.

Amsterdam Belediye Başkanı

Orjinal mektup ektedir.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.