Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Gazze) Ateşkes çağrılarına kan dökerek karşılık veren şımarıklıkla karşı karşıyayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Gazze) Ateşkes çağrılarına kan dökerek karşılık veren şımarıklıkla karşı karşıyayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Gazze) Ateşkes çağrılarına kan dökerek karşılık veren şımarıklıkla karşı karşıyayız. Vicdan sahibi hiçbir ülkenin böyle bir tabloyu kabullenmesi mümkün değil." dedi.

Madrid

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya İş Forumu'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'de ve işgal edilmiş Filistin topraklarında 250 gündür yaşanan soykırım, vicdan sahibi herkesin yüreğini kanatıyor." dedi.

Erdoğan, "İspanya'nın, İsrail mezalimi karşısında izlediği tutumu takdirle karşıladığımızı burada vurgulamak istiyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Gazze) Ateşkes çağrılarına kan dökerek karşılık veren şımarıklıkla karşı karşıyayız. Vicdan sahibi hiçbir ülkenin böyle bir tabloyu kabullenmesi mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "(İspanya Başbakanı) Sayın Sanchez ilkeli ve dirayetli politika benimseyerek İspanya, Filistin ve Türk milletinin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gümrük Birliğinin güncelleme çalışmasının başlamaması iş insanlarımıza katı vize uygulamaları, müşterek potansiyelimizin tam kapasite kullanımını engelliyor." diye konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.