
Selim Elçi
Adana'da “Özgür Kudüs Yürüyüşü" Yapıldı..
Adana'da “Özgür Kudüs Yürüyüşü" Yapıldı..
Adana'da "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yürüyüş yapıldı.
Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi tarafından, 30 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlenen yürüyüş için Kasım Gülek Köprüsü'nde ellerinde pankartlarla toplanan grup, sloganlar eşliğinde İstasyon Meydanı'na yürüdü.
Burada grup adına açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi Başkan Yardımcısı Gökhan Dağtekin, Filistin topraklarının işgal altında olduğunu belirtti.
“Bizler sessiz kaldıkça ateş sadece Kudüs'ü değil bütün bir ümmeti yakacaktır”
Kudüs'ün işgalinin bugün İslam'ın yaşadığı en büyük sorun olduğunu dile getiren Dağtekin, Kudüs'ü savunmanın ve işgalini sonlandırmanın herkesin görevi olduğunu dile getirdi.
Dağtekin, Kudüs'ün her zamankinden daha çok gündemde tutulması gerektiğine işaret ederek,
"Bilmeliyiz ki sessiz ve tepkisiz kaldıkça işgalin her gün biraz daha yayıldığı bu mukaddes beldede, Müslüman kanı akmaya devam edecek, siyonist ateş sadece Kudüs'ü değil bütün ümmeti yakacaktır. Bu anlamda Kudüs'ün bir bütün olarak Filistin'in başkenti ilan edilmesi, yıllardır büyük sıkıntılar çeken, saldırılara uğrayan Gazze'nin üzerindeki ablukanın kaldırılması çağrımızdır."
“Sonuç Müslümanların, Zafer Allah’ındır”
Adana Sivil İnisiyatif Meclisi ASİM Başkanı Mahmut Eraslan da Kudüs yürüyüşünün önemine değinerek konuşmasına başladı. Eraslan,
“Biz durup dururken yürümüyoruz. Bilinçli bir yürüyüş, bugün olmazsa yarın mutlaka amacına ulaşacak bir yürüyüştür. Sonuç mutlaka Müslümanlarındır, zafer Allah’ındır.” Dedi. Eraslan, terör devletine dur demek için, üç maymunu oynayan, o terör devletinin kuklası olan batı ve yine ABD’nin kuklası olan krallara haykırış olarak yürüdüklerini ve mutlaka bunun sonucunun olacağını söyledi.
Programda Adana Sivil İnisiyatif Meclisi ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, HÜDA PAR GİK Üyesi Salih Demir, Aile Derneği Başkanı Adnan Kalkan, Özgür Der İl Başkan Yardımcısı Hakan Yalınız, Mazlum der İl Başkan Yardımcısı İbrahim Kaplan’ın konuşmalarının ardından basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Dağtekin okudu.
Grup açıklamanın ardından dağıldı.
Yürekli'den Vali Köşger'e ziyaret: Sosyal medya gençlik üzerinde çok etkili
09 Nisan 2025 Çarşamba 20:47Gazeteci Meral Kara Delen hayatını kaybetti.
16 Şubat 2025 Pazar 13:04Ressam, Gazeteci ve Kaligrafi sanatının usta ismi Etem Çalışkan dualarla son yolculuğuna uğurlandı
02 Şubat 2025 Pazar 19:02Kaligrafi sanatçısı ve ressam Etem Çalışkan hayatını kaybetti
01 Şubat 2025 Cumartesi 15:38Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana 8. Olağan İl kongresinde konuştu
18 Ocak 2025 Cumartesi 13:43Ferdi Baba, Sevgiliye Kavuştu
04 Ocak 2025 Cumartesi 17:05Arif Nihat Asya'nın vefatının ardından 50 yıl geçti.
04 Ocak 2025 Cumartesi 13:12Bugün Regaip Kandili
02 Ocak 2025 Perşembe 01:06Eyüp Sultan Enstitüsü'nden Ruhban Okulu tepkisi
28 Aralık 2024 Cumartesi 14:44TEKNOFEST Adana'da gökyüzü hava gösterileriyle şenlendi
05 Ekim 2024 Cumartesi 01:00




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.