Genç Bilim Adamına, 4 Yıl Üstüste Tübitak Yayın Teşvik Ödülü
Hasan Kalyoncu Üniversitesi(HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) İktisat Bölümü Öğretim Görevlisi Serkan Aracı, 3 yıldır aldığı “TÜBİTAK Teşvik Ödülü”nebu yıl dördüncüsünü de ekledi ve büyük bir başarıya imza attı.
Her geçen yıl daha da büyüyerek gelişmesini sürdüren Hasan Kalyoncu Üniversitesi(HKÜ); yurtiçi-yurtdışındagösterdiği büyük başarıların yanında, akademik çalışmalar ve akademisyenleriyle de başarılarına başarı eklemeye devam ediyor. HKÜ’de öğretim görevlisi olarak görev yapan Serkan Aracı, yoğun çalışma ve çabanın sonucu 4 yıl üst üste“TÜBİTAK Teşvik Ödülü” almayı başardı.
Öğr.Gör. Serkan Aracı, Uluslararası SCI-E indeksli olan “ArsCombinatoria” adlı dergide hakemlik görevi yaparak, 200’den fazla makaleye hakemlik yaptı. Bunların yanında çalıştığı alanları içeren “AppliedMathematicsandComputation (SCI-E), Journal of number Theory (SCISCI-E), Advances in DifferenceEquations (SCI-E), Journal of Inequalitesand Applications (SCI-E), TaiwaneseJournal of Mathematics (SCI)” gibibirbirinden önemli birçok dergide aktif hakemlik yapan Aracı, 75 yıldır veritabanı olan ve milyonlarca dergiyi tarayan “Mathematical Reviews”da yine hakem olarak görev aldı.
“Akademik çalışmalara olan ilgimden dolayı, üniversitenin yaz tatilinde memleketim Hatay’a gitmiyordum, ikamet ettiğim yerde sürekli makale araştırıyor ve okuyordum. 2009 yılı ile birlikte akademik çalışmalarıma bir hafta bile ara vermedim” diyen Serkan Aracı, kendisini şu ifadelerle anlattı:
“Bir fonksiyonun sürekliliği gibi aralıksız çalıştım ve araştırmalar yaptım”
“2006 yılında, Gaziantep Üniversitesi Matematik Bölümünü kazandım. 2010 yılında lisansımı, 2013 yılında yüksek lisansımı tamamladım. Şimdi de aynı üniversitenin Matematik Bölümünde doktora yapmaktayım. 2009 yılında (3. sınıfta iken) Doç. Dr. Mehmet Açıkgöz (Gaziantep Üniversitesi-Matematik Bölümü) tarafından verilen “Analizden seçmeli konular” adlı ders, bilimsel çalışmalarımın başlangıcı olmuştur. Bu derste, sürekli makalenin yapısını inceler ve yeni konular öğrenirdim.
Devamlı olarak o kadar yoğun çalışıyordum ki 1 hafta dahi tatil yapamıyordum. Bu bir fonksiyonun sürekliliği gibidir. Sürekli Elsevier, Springer, Wiley, Taylor & Francis gibi güçlü dergi yayımcılarında basılan makaleleri okuyordum. Hiç unutmam, yüksek lisans yaparken, Elsevier grubu içerisindeki en güçlü dergilerde yayımlanmış, çalıştığım alanın (Özel fonksiyonlar teorisi, p-adik analiz, quantum analizi, Analitik sayılar Teorisi) güçlü matematikçilerinden Prof.Dr. Hari M. Srivastava’nın (Kanada) ve Prof. Dr. Taekyun Kim’in (Güney Kore)yaklaşık 25 makalesinin çıktısını alıp bir günde büyük heyecanla okuduğumu bilirim. Bu harcadığım efor, hakikaten akademik çalışmalarımın devamını sağladı, sürekli üretebiliyor ve makale yazabiliyor konumabu sayede geldim” dedi.
adanapost.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.