'Evet' verenleri Yunan askeriyle aynı kefeye koymak ihanettir

'Evet' verenleri Yunan askeriyle aynı kefeye koymak ihanettir
Milli Savunma Bakanı Işık, CHP Milletvekilleri Baykal ve Bozkurt'un referandumla ilgili açıklamalarına ilişkin, "'Evet' verenleri düşman Yunan askeriyle aynı kefeye koymak gaflet, dalalet ve hatta ihanettir." dedi.

KOCAELİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, CHP Milletvekilleri Deniz Baykal ve Hüsnü Bozkurt'un 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili açıklamalarına ilişkin, "Dün, sayın Cumhurbaşkanımızın 'evet oyu da saygındır, hayır oyu da saygındır' ifadesinden sonra, bugün kalkıp 'evet' verenleri düşman Yunan askeriyle aynı kefeye koymak gaflet, dalalet ve hatta ihanettir." dedi.

İzmit ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen "Kocaeli Sektörel Buluşma" toplantısına katılan Işık, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, 16 Nisan'da bugüne kadar yapılan en önemli anayasa değişikliğini oylayacağını söyledi.

"Demokratik ülkelerde aslolan milletin iradesidir"

Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu ve demokratik ülkelerde aslolanın milletin iradesi olduğuna dikkati çeken Işık, temel konularda millete gitmenin ve milletin kararını almanın demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu kaydetti.

Bakan Işık, bu kapsamda CHP Milletvekilleri Deniz Baykal ile Hüsnü Bozkurt'un 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin açıklamalarının çok büyük talihsizlik olduğunu dile getirerek, "Cumhurbaşkanının "evet oyu da saygındır, hayır oyu da saygındır' ifadesinden sonra, bugün kalkıp 'evet' verenleri düşman Yunan askeriyle aynı kefeye koymak gaflet, dalalet ve hatta ihanettir." diye konuştu.

"Siyasetçiye düşen görev insanları bilgilendirmektir"

"Demokratik bir ülkede 'evet' diyen de olacak, 'hayır' diyen de olacak. İnsanlar özgür iradeleriyle tercihlerini yapacaklar. Siyasetçiye düşen görev insanları bilgilendirmektir." diyen Işık, "Karar, halkındır, milletindir. Dolayısıyla bu kabul edilemez ifadeleri reddediyoruz, kendilerine iade ediyoruz. Biz görevimizi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Işık, şu anda Türkiye'nin fiilen çift başlı fakat hukuken parlamenter sistemde olduğunu, bunun çözümü için getirilen anayasa değişikliği için "Şu an sırası mıydı?" dendiğini belirterek, "Bugün parlamentoda anayasa değişikliğini yapıp, halkın onayına götürecek bir çoğunluk var. AK Parti ve MHP 330'un üzerinde bir desteğe sahip. Milletvekilleri oylarını verdiler ve bu değişiklik geldi. Ya yarın bir gün meclis aritmetiği bir anayasa değişikliğine imkan vermezse, o zaman Türkiye'de sistem ne olur? Bu soruların cevabını vermek siyaset kurumunun görevi değil mi?" şeklinde konuştu.

Muhabir: Şahin Oktay

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.