Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar: ?İmamlık Peygamber mesleğidir?
Havuz medyasından ATV?de yayınlanan bir dizide hapisten kaçan bir hırsızın imam olarak gösterilmesine tepkiler sürüyor. Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, bir televizyon kanalında yayınlanan dizide hapishaneden kaçan bir hırsızın imam rolünde verilmesini sert bir dille eleştirerek, İmamlığın peygamberlik mesleği olduğunu ve rol de olsa bu şekilde imamlığın kullanılamayacağını belirtti.
Bayraktutar, ?Toplumda özel bir saygınlığı gerektiren imamlık gibi bir makamın bir hırsız tarafından kullanılıyor olması ve imamlık gibi son derece hassas peygamber mesleğinin birkaç davranış modeli ile idare edilebilecek bir meslek olarak gösterilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Kaldı ki imamlık insanları kandırmak ve anı idare etmek için rol icabı bile olsa iki dakikada öğrenilecek bir meslek değildir. Gerçeklerle örtüşmeyen bu durum imamlığın misyonuna zarar vermektedir? dedi.
70?li, 80?li ve 90?lı yıllarda İslam?ı ve İslam?a dair ne varsa her şeyi hedef alan zihniyet ile yani CHP zihniyeti ile bugünkü AKP medyasının üstlendiği misyon arasında hiç bir fark yok... Mesele hükümet ve iktidar politikaları olunca haber bültenleri hizaya çekiliyor, manşetler dizayn ediliyor ama mesele Müslüman ve Müslümanın hassasiyetleri olunca koltuk sahiplerini ilgilendirmiyor.
Bir Müslümanın vicdanı böyle bir alayı ve böyle bir zihniyeti kabul edemez... Bu sahneler karşısındaki vurdumduymazlığı ve suskunluğu kınıyoruz.
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, bir televizyonda yayınlanan bir dizide hapishaneden kaçan bir hırsızın imam rolünde verilmesini sert bir dille eleştirdi.
Bu durumun kabul edilemeyeceğini bildiren Bayraktutar, imamlık mesleğinin Peygamber mesleği olduğunu kaydetti. Rol olarak dahi hiçbir yayında imamlığın kullanılamayacağını belirten Bayraktutar, ?Toplumda özel bir saygınlığı gerektiren imamlık gibi bir makamın bir hırsız tarafından kullanılıyor olması ve imamlık gibi son derece hassas peygamber mesleğinin birkaç davranış modeli ile idare edilebilecek bir meslek olarak gösterilmesi kabul edile bilir bir durum değildir. Kaldı ki imamlık insanları kandırmak ve anı idare etmek için rol icabı bile olsa iki dakikada öğrenilecek bir meslek değildir. Gerçeklerle örtüşmeyen bu durumun senaryolaştırılarak imamlık mesleğinin birkaç ritüelle idare edilebilecek bir meslek olarak gösterilmesi toplumdaki imam imajını zedeleyen bir durumdur. Kaldı ki senaryo gereği hırsız bir çok mesleği rol icabı oynayabilecekken imamlığın seçilmesini de tesadüfi görmüyoruz. İmamlık mesleğin ötesinde bir duruş meselesidir ve halkımız bu duruşu gayet iyi bilmektedir? ifadelerini kullandı.
Dizi de asıl cami cemaatinin bilgisiz, saf hayatın gerçeklerinden habersiz insanlar olarak gösterilmeye çalışıldığını vurgulayan Bayraktutar, ?Camiye sürekli giden cemaat gerçek imamla rol icabı imamlık yapmaya çalışan bir sahtekârı, hiçbir dini bilgisi olmayan bir hırsızı anında fark edebilecek donanıma sahiptir. Yıllarca Yeşilçam dizileri ile verilmeye çalışılan imamlar ve dindar insanlar ile ilgili olumsuz imaj, maalesef bu defa boyut değiştirerek mesleğin basitliği ve cemaatin bilgisizliği üzerinden verilmeye çalışılmıştır? dedi. Medyanın yıllarca Müslümanlar ve onların önderi konumundaki imamlar konusunda olumsuz bir imaj oluşturmak için elinden geleni yaptığına dikkati çeken Bayraktutar, ?Maalesef bu olumsuz durum son yıllarda biraz düzelme gösterse de zaman zaman format değiştirerek yine karşımıza çıkmaktadır. Bu dizi de dindar insanlara ve imamlara karşı hala olumsuz algı operasyonlarının devam ettiğinin bir göstergesidir. Kalabalık kitlelere hitap eden tv kanallarının bu konuda çok daha seçisi ve bilinçli hareket etmesi gerekmektedir. Televizyon yapımcılarını daha sağduyulu olmaya özellikle büyük bir kısmı Müslüman olan ülkemizde dini değerlerimizi dindar halkımızı rencide edici bu tür yapımlar konusunda dikkatli ve duyarlı davranmaya davet ediyoruz? diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.