Çukurova Üniversitesi’nde Mikrocerrahi Kursu Başladı

Çukurova Üniversitesi’nde Mikrocerrahi Kursu Başladı
 Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği çatısı altında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Plastik Cerrahi Kliniği tarafından düzenlenen “23. Temel Mikrocerrahi...


 

Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği çatısı altında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Plastik Cerrahi Kliniği tarafından düzenlenen “23. Temel Mikrocerrahi Kursu” açılış dersi ile başladı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık Kurul Salonu’nda başlayan ve 24 Ocak 2015 tarihine kadar devam edecek kursun açılış dersine çeşitli üniversite ve hastanelerden araştırıcılar, Çukurova Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz ile eğitmen akademisyenler katıldı.

Prof. Dr. Metin Yavuz: “Cerrahi Sabır ve Emek İster...”

Kursun açılış konuşmasını yapan ÇÜ Rektör Başdanışmanı ve Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Yavuz kursun dünya klinikleri tarafından takip edildiğini belirterek yakında Avrupa Akreditasyonu almasının beklendiğini söyledi. Cerrahide sabır ve emeğin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Yavuz,  cerrahideki en önemli uygulama alanlarından birisinin mikrocerrahi olduğunu söyledi.  Prof. Dr. Metin Yavuz, “Mikrocerrahlar bir dokuya,  bir organa hatta bir uzuva yeniden hayat kazandırabilecek bilgi ve beceriyle donatılmışlardır.” dedi.

Prof. Dr. Özcengiz: “İnsanlığa Katkısı İçin Mikrocerrahiyi Çok Önemsiyoruz.”

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz ise mikro olan her şeyin kıymetli olduğunu belirtti. Teknolojinin gelişmesine paralel olarak sanatsal bir bakış acısıyla insana hizmet sunulduğunu belirten Prof. Dr. Özcengiz insanlık için önemli olan bu mikrocerrahi çalışmalarını yapan araştırıcılara teşekkür etti.

İlk Gün Teorik Bilgiler Verildi

Açılış konuşmalarının ardından sırasıyla Yrd. Doç. Dr. Cengiz Eser, Doç. Dr. Serhan Tuncer, Yrd. Doç. Dr. Eyüphan Gencel, Veteriner Doç. Dr. Kenan Dağlıoğlı, Yrd. Doç. Dr. Barış Yiğit, Uzm. Dr. Gamze Bektaş, Doç. Dr. Tamer Seyhan, Yrd. Doç. Dr. Başar Kaya Plastik Cerrahi, Ortopedi, Çocuk Cerrahisi, Genel Cerrahi, Kulak-Burun-Boğaz (KBB) gibi kliniklerin uzman veya son sene asistanlarından oluşan katılımcılara teorik bilgilerden oluşan ders konularını aktardı.

Kursu Başarıyla Tamamlayanlara Sertifika Verilecek

Teorik başlangıç dersinin ardından eğitmenler ve araştırıcılar her bir katılımcıya bir adet mikroskop kullanımının sağlandığını laboratuvarda uygulamalı derslere geçti. Araştırıcılar yapay damar simülatorü ve sentetik materyaller üzerinde mikrocerrahi aletlerle koordinasyon çalışmaları yaptı.

5 günlük kurs süresini en az 40 saat mikrocerrahi eğitimi alarak tamamlayacak araştırıcılara kurs sonunda katılım sertifika verilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.