Çukurova Balkan Türkleri Derneği Bir Yaşında

Çukurova Balkan Türkleri Derneği Bir Yaşında
 30 kişilik kurucu ile geçen yıl kurulan Çukurova Balkan Türkleri daha ilk yılında binlerce üyeye kavuştu.Kurulduğu günden bu yana yaptığı etkinlikler...

 

30 kişilik kurucu ile geçen yıl kurulan Çukurova Balkan Türkleri daha ilk yılında binlerce üyeye kavuştu.Kurulduğu günden bu yana yaptığı etkinlikler ile bir farkındalık yaratan dernek  birinci yılını doldururken hem üyelerine hem Bölgedeki Balkan camiasına hemde Adana protokolüne unutulmaz bir gece yaşattı.

Düzenlenen yemekte tamamen Balkan yemek kültürü sergilendi.Günler öncesinden mutfağa giren derneğin bayan üyeleri aşağıdaki menüyü ortaya çıkartarak Balkanların muhteşem lezzetlerini misafirlerine sundular.

Ana yemek Bulgaristan usulü kapama,Üsküp’ün meşhur soğuk yoğurtlu çorbası,Manca salatası ve trilice tatlısı tüm misafirlerden tam not aldı.

Muhacır ekmeği,Dızmana ve Boşnak böreğide masalarda yerini aldı.

 

Çukurova Balkan Türkleri Derneği Başkanı Gürkan GÖÇER yemekte misafirlere yaptığı konuşma çok büyük beğeni aldı.

Başkan Gürkan Göçer,

Ben anne ve baba tarafından Bulgaristan Türk’üyüm Adana şehir merkezinde 300 bin il genelinde ise 500 bin civarında balkan türk’ü var.

Balkan Türkleri toplumun taktir edilen gülen yüzleridir.Balkan Türklerinin partisi yoktur.Ancak siyaseti vardır.

Türk Milleti,Türk Bayrağı, ve Atatürk’ü ile kimin sorunu sıkıntısı varsa Balkan Türkleri’ninde onlarla sıkıntısı sorunu vardır.

Tam yedi ayrı Balkan ülkesinden gelmişlerdir.

Balkan Türkleri önce Orta Asya’dan Anadolu’ya sonra da Atamız Osmanlı’nın Türk ırkını kültürünü ve Dinimiz İslamı yaymak için Balkanlara yerleştirdiği Öz be öz Oğuz Türkleridir

Çukurova Balkan Türkleri Derneğinin dayanışma yardımlaşma gibi kuruluş görevlerinin dışında en büyük görevide “Kuvai Milliye” ruhudur.

 

Çukurova Balkan Türkleri Derneği'nin kuruluş yemeğine katılarak bizi onurlandıran başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü 'ye Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin 'é MHP Genel Başkan Yardımcısı ProfMevlüt Karakaya 'ya Mhp Milletvekili Muharrem Varli' Mhp Adana İl Başkanı Yusuf Baş'a CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut'un Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine CHP ve Mhp Adana Milletvekili adaylarına Adana Büyükşehir Belediyesi Bürokratlarına Aski personel ve Bürokratlarına Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun'à Adana Mersin Kahramanmaraş Osmaniye Sarıçam Kozan Cayhan ve Balkan Boşnak Türkleri Derneği Başkan ve Yönetim kuruluna ve Tüm Balkan Türkleri 'ne Balkan Türkleri dostlarına Tabiki Çukurova Balkan Türkleri Derneği'nin Yönetimi ve üyelerine teşekkür ederim

 

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.