ÇÜ'de akademik yıl açılış töreni

ÇÜ'de akademik yıl açılış töreni
 - Adana Valisi Büyük: "Yaydıkları bilim ışığıyla üniversitelerimizin kent dinamikleri ve hayatın içinde çok daha aktif olması, daha çağdaş...

 

- Adana Valisi Büyük: "Yaydıkları bilim ışığıyla üniversitelerimizin kent dinamikleri ve hayatın içinde çok daha aktif olması, daha çağdaş ve modern kentlerin oluşturulmasında hayati derecede önemli bir etken olduğu somut bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır"

- Rektör Prof. Dr. Kibar: "Üniversitemiz URAP 2014-2015 dönemi “En iyi üniversite” sıralamasında ülkemizdeki 193 üniversite arasında 9’uncu olarak büyük bir başarı göstermiştir"

 

 

ADANA (AA) - Adana Valisi Mustafa Büyük, üniversitelerin kent dinamikleri ve hayatın içinde çok daha aktif olmasının daha çağdaş ve modern kentlerin oluşturulmasında hayati derecede önemli bir etken olduğunun somut bir gerçek olarak karşılarında durduğunu söyledi.

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2015-2016 Akademik Yıl Açılış Töreni, Mithat Özsan Amfisi'nde yapıldı.

 

Vali Büyük, törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin küreselleşen ve her geçen gün gelişen dünyanın en önemli gereksinimi olan bilgi toplumunu oluşturma yolunda araştıran, inceleyen ve sorgulayan, bilgiyi üreterek öğreterek, toplum için faydaya dönüştürerek, insanlığa armağan eden bilim ve kültür yuvaları olduğunu belirtti.

 

Büyük, şunları söyledi:

 

"Kamu kurum ve kuruluşlarımız ile sivil toplum kuruluşlarımıza üniversitemiz ile ilişkilerini geliştirme çağrısında bulunuyorum. Yaydıkları bilim ışığıyla üniversitelerimizin kent dinamikleri ve hayatın içinde çok daha aktif olması, daha çağdaş ve modern kentlerin oluşturulmasında hayati derecede önemli bir etken olduğu somut bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. Bu nedenle bilim yuvalarımız olan üniversitelerimiz ile toplumsal iş birliğini geliştirme ve daha da güçlendirmemiz gerekmektedir."

 

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da günümüzde üstün nitelikli, fark yaratabilen insan kaynağını yetiştiren, nitelikli Ar-Ge çalışmalarıyla bilgi ve teknoloji üreten, girişimci, yenilikçi ve inovatif olan üniversitelerin uluslararası düzeyde saygın olabildiğini belirtti.

 

ÇÜ'nün ülkenin saygın üniversitelerinden biri olduğunu belirten Kibar, şöyle konuştu:

 

"Üniversitemiz Üniversite Akademik Performans Sıralamasında (URAP) 2014-2015 dönemi “En iyi üniversite” sıralamasında ülkemizdeki 193 üniversite arasında 9’uncu olarak büyük bir başarı göstermiştir. Yine, İngiltere merkezli Quacquarelli Symonds (QS) tarafından açıklanan, “2015 - 2016 Dünyanın En İyi Üniversitesi”listesinde Çukurova Üniversitesi sıralamaya giren 10 Türk üniversitesinden biri olarak ilan edilirken, listedeki 8.’liğini Ankara ve İstanbul üniversiteleriyle paylaşmıştır. Daha da iyisini yapabileceğimize olan inançla bu başarıda emeği geçen bütün personelimize en içten dileklerimle teşekkür ediyorum."

 

Törende ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğrenci korosu müzik dinletisi sundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.