ÇÜ Türkoloji Araştırmaları Merkezi Kültür Evi Konferansları Devam Ediyor.
Geleneksel hale gelen Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırma Merkezi’nin konferansları dizisinde birbirinden farklı konularda uzamanlar konferans verdi. Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suphi Ural, Psikiyatrist Dr. Şule Güney Sümbül, ÇÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğr. Gör. Fatma Büyükkatran, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Tıp Etiği ve Tıp Tarihi Bilim Doktoru Gülay Satar ÇÜ Türkoloji Araştırmaları Merkezi Kültür Evi’nde bu ay konferans veren isimler oldu.
“Toplumda İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünü Nasıl Yaygınlaştırabiliriz?”
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suphi Ural, “Toplumda İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünü Nasıl Yaygınlaştırabiliriz?” konusunu takipçileri ile paylaşıp bu kültürü yaygınlaştırabilmenin yöntemlerini anlattı. Prof. Dr. Ural, etkin bir iş sağlığı güvenliğine sahip olmanın insanların içinde birlikte çalışabilecekleri, potansiyel problemleri tanıyabilecekleri, bunları ortadan kaldırabilecekleri proaktif bir yaklaşıma sahip olmaları ile gerçekleşeceğini söyledi. Dinleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Prof. Dr. Ural’a sunumu sonunda katkılarından dolayı bir önceki dönem Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu tarafından plaket takdim edildi.
“Birbirimizi Anlıyor Muyuz?”
ÇÜ Türkoloji Araştırmaları Merkezi Kültür Evi’nin bir başka konuşmacıları ise Psikiyatrist Dr. Şule Güney Sümbül ile ÇÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğr. Gör. Fatma Büyükkatran’dı. Ortak sunumlarında “Birbirimizi Anlıyor muyuz?” konu başlığında katılımcıları da dâhil ederek uygulamalı bir sunum yapan Dr. Sümbül ve Öğr. Gör. Büyükkatran yoğun ilgi gördü. Dr. Sümbül sunumunda mutluluk üzerine 48 ülkede yapılan 40 araştırmada 7 etkenin ilk beşinin tüm ülkelerde aynı çıktığını söyledi. Dr. Sümbül, yapılan bu araştırmada birinci sırada sağlıklı aile ilişkilerinin olmasının çıktığını belirterek diğer maddeleri ise şu şekilde sıraladı; “İkinci geleceğe güvenle bakmak, üçüncü işini anlamlı bulup sevmek, dördüncü arkadaş ve dostluklarının olması, beşinci sıra sağlık, altıncı yaşamının kendi yönetiminde olması, yedinci ise bana yol gösterecek değerlerim ve bir pusulam var mı? sorusu.” sunumun ardından Merkez Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik konuşmacılara katkılarından dolayı plaket takdim etti.
“Ord. Prof. Dr. Hulusi Behçet”
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Tıp Etiği ve Tıp Tarihi Bilim Doktoru Dr. Gülay Satar da ÇÜ Türkoloji Araştırmaları Merkezi Kültür Evi’inin konukları arasındaydı. Dr. Satar “Ord. Prof. Dr. Hulusi Behçet” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Dr. Satar, aynı zamanda doktora tezi konusu da olan Ord. Prof. Dr. Hulusi Behçet’in hayatını/başarılarını detayları ve görsellerle sundu. Türk Dermatoloji Uzmanı Ve Bilim İnsanı Ord. Prof. Dr. Hulusi Behçet’in 1937 yılında, bir kan damarı enflamasyonu hastalığı olan ve bugün kendi adıyla anılan Behçet hastalığını tarif eden ilk bilim insanı olduğunu belirten Dr. Satar, Prof. Dr. Behçet’in zor bir çocukluk dönemi geçirdiğini ve buna rağmen ünlü bir tıp doktoru olduğunu söyledi. Sunumun sonunda soruları da yanıtlayan Dr. Satar’a Merkez Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik tarafından plaket takdim edildi.
Gelenekselleşen Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi Kültür Evi konferanslarının her Çarşamba farklı konu ve konuklarla saat 15.30’da devam edeceği bildirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.