ÇÜ Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Yavuz Spordan Kopamıyor

ÇÜ Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Yavuz Spordan Kopamıyor
 Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Osman Metin Yavuz, üniversite gençliğinin spor yapması için tüm olanakları seferber...

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Osman Metin Yavuz, üniversite gençliğinin spor yapması için tüm olanakları seferber ettiklerini söyledi.

Prof. Dr. Yavuz,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ı makamında ziyaret ederek sporda ÇÜ ile İl Spor Müdürlüğü işbirliğini geliştirmek için bilgi alışverişinde bulundu.

Adana’nın tesis yönünden zengin olduğunu, sporda önemli başarılar elde edildiğini belirten Yavuz, ziyaret sırasında konuşmasında şunlara yer verdi:

“Her iki kurumun yapısında ve kuruluş amacında spor ve gençlik var. Bu bağlamda; Çukurova Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün her alanda dayanışma ve paylaşma içinde olması gerekir. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın direktifleriyle üniversite gençliğinin spor yapması için tüm olanakları seferber ediyoruz. Üniversite ile kentte yaşayan vatandaşları yakınlaştırmak için il spor müdürlüğüyle projeler üretiyoruz. Şu anda özellikle daha önceleri atıl durumda bulunan Seyhan Baraj Gölü’nü kano, kürek ve yelken gibi sporlarla harekete geçirdik. ÇÜ Kayıkhanesini İl Spor Müdürlüğüyle ortaklaşa olarak daha verimli hale getirdik. Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi (TOHM)sporcularının orada antrenman yapmasını sağladık. Yakın gelecekte, kayıkhaneye yakın bir mekanı elit sporcular ve milli takımlar için kamp eğitim merkezi yaparak hizmete geçireceğiz.”

-“TESİS YÖNÜNDEN ŞANSLIYIZ”-

ÇÜ’nün spor tesis konusunda hayli şanslı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yavuz, başta kayıkhane olmak üzere,  kapalı yüzme havuzu, 2 adet spor salonu, nizami ölçülerde futbol sahası, açık voleybol ve basketbol sahaları, tenis kortu, halı saha,  fitness ve cimnastik salonları bulunduğunu, kentteki kulüplerin antrenör gözetiminde tesislerden yararlanmaları için gerekli kolaylığı göstereceklerini kaydetti.

ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak’ın hem üniversite hem de kentte sporun gelişmesi için büyük çaba gösterdiğini belirten Prof. Dr. Yavuz, tesislerden BESYO öğrencilerin de en verimli şekilde yararlandıklarını ifade etti.

-“ADANA İKİNCİ VATANIM”-

Trabzon doğumlu olduğunu, Trabzon Lisesinden mezun olduktan sonra, yüksek öğrenimini Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladığını ifade eden Prof. Dr. Yavuz, “1982 yılında Adana’ya mecburi hizmeti tamamlamak üzere geldim. 1985 yılında ihtisasımı Çukurova Üniversitesinde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Anabilim Dalı’nda sırasıyla doçent ardından profesör ve bölüm başkanlığı görevinde bulundum.  Bu sıralarda profesyonel olarak Çukobirlikspor’da hentbol oynadım. Halen rektör başdanışmanlığı görevimi sürdürüyorum. Teniste de önemli başarılarım var. Halen masterlerde tenis turnuvalarına katılıyorum. Bisiklet sporuyla da yakından ilgileniyorum. Geçtiğimiz günlerde 250 öğrenciye bisiklet dağıtımı gerçekleştirdik. Başarımı ve çevremi spora borçluyum. Bu nedenle, öğrencilerimi ve asistanlarımı sürekli spora yönlendiriyorum” dedi.

-ATAŞBAK: “PROF. DR. YAVUZ, ÖĞRENCİ VE DOKTORLARA İYİ BİR MODEL”-

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ataşbak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sporcu geçmişinin yanı sıra bilim insanı olan Prof. Dr. Yavuz’un hem öğrencilere hem de doktorlara iyi model olduğunu, kentte sporun gelişmesi, yaygınlaşması için gösterdiği çabayı takdirle karşıladığını söyledi.

Ataşbak, hava koşulları, tesis, malzeme ve deneyimli ekibinin yanı sıra, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Yavuz’un da katkılarıyla ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

ÇÜ ile birlikte Adana’yı spor kenti yapmayı hedeflediklerini, bu kapsamda önemli projeleri yaşama geçirdiklerini, bu birlikteliğin kentte önemli katma değer kazandırdığına dikkati çeken Ataşbak, ÇÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak ve öğretim görevlileri sayesinde hakem ve antrenörlerin bilimsel olarak yetiştiklerini anlattı.

Ataşbak, hedeflerinin her branşta milli takımlara daha çok sporcu göndermek olduğunu 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na Adana’dan kano, kürek, sırıkla yüksek atlama, yüzme branşlarında sporcu göndereceklerine inandığını sözlerine ekledi.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.