Ceyhan'da "Umudun adı çocuk" projesi

Ceyhan'da "Umudun adı çocuk" projesi
 ADANA (AA) - Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gençleri sosyal,kültürel ve sportif faaliyetlerle kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla...

 

ADANA (AA) - Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gençleri sosyal,kültürel ve sportif faaliyetlerle kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla hazırlanan "Umudun adı çocuk" projesi tanıtıldı.

 

İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, Ceyhan Öğretmen Evi'ndeki toplantıda, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ÇOGEP (Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı) kapsamında hazırlanan projenin Türkiye genelinde sunulan 158 proje arasından kabul edilen 10 proje içinde olduğunu söyledi.

 

Projenin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak  amacıyla hazırlandığını ifade eden Tırnaksız, şunları söyledi:

 

"Hedef grup olarak belirlenen 30 çocuğa bağlama ve gitar kursu verilecektir. Maddi imkanlardan yoksun 30 çocuğumuza okul kıyafeti, 60 çocuğumuza kırtasiye malzemeleri verilecektir. Yine okullarımızdan belirlenecek 2 bin 800 öğrenciye okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 100 temel eserlerden oluşan kitap dağıtılacaktır. İhtiyaç sahibi 30 çocuğumuza günlük yaşamda kullanacakları kıyafet yardımı yapılacaktır. Hedef gruptan belirlenecek 30 çocuğumuz Adana'da sinema filmi izlemeye, 30 çocuk Mersin-Tarsus ilçesine tarihi ve kültürel geziye götürülecektir."

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz da projeyi desteklediklerini belirterek, öğrencilerin ve gençlerin geleceğe hazırlanmasında katkısı olacağına inandığını söyledi.

 

Toplantıya okul idarecileri ve muhtarlar katıldı.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.