Ceyhan Müftülüğünden Okullarda Öğrencilere Konferans
Ceyhan Müftülüğü ?nün ''Cami Dışı Din Hizmetleri'' etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğinde İmam-Hatip Lisesi, Ceyhan Fen Lisesi, Ceyhan Anadolu Lisesi ve Kız Öğrenci yurdunda toplantı salonlarında öğrencilere yönelik ?Doğruluk? konulu konferans düzenlendi. Konferansa, öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.
Her şeyin başının doğruluk olduğunu vurgulayan İlçe Müftüsü Halil Şekerci, ? Doğruluk dünya işlerinde yaşam biçiminde haktan yana olmaktır. Bir insanda üç şey bulunduğu vakit, onun salih bir insan olduğu anlaşılır. Bunlar, nefsanî arzulardan uzak olmak, Allah rızası için doğruluk, helal ve temiz yemektir? dedi.
İslam dininin hak, sadakat ve adalet üzerine kurulu olduğunun bilgisini veren Müftü Şekerci, şunları söyledi:?Hayatta başarılı olan insanlar, dost doğru olan insanlardır. Sizler kendinizi doğru olarak topluma kabul ettirdiğiniz zaman, sizin şahsınıza konuşulurken o kişi doğrudur, o söylüyorsa doğrudur manası yüklenir. Doğru ile yalan, biri diğerini çıkarıncaya kadar kalpte mücadele eder. İçi dışına, sözü işine uymamak, nifak alametidir. Nifakın temeli ise yalandır. Yalancılık ne kadar kötüyse, doğruluk da o kadar iyi, güzel ve faziletlidir. Peygamber efendimize olgunluğun alameti sorulduğunda doğru konuşmak ve doğrulukla iş yapmaktır buyurdu. Her insan da iyi olan özellikler, huylar ve ahlaklar olduğu gibi kötü olan huylar da var. Bizim insan olarak görevimiz iyi huylara sahip olmak ahlakımızı güzelleştirmek ve sen rahat yaşa ki çevremizdekilerde rahat yaşasın düşüncesinde olmaktır. İnsan olarak ta bunu öğrenmemiz ve kendi ruhumuzu da terbiye etmemiz lazım. Bir insan ne kadar kendini kötülüklerinden arındırırsa iyiliklerle donatırsa kendini o kadar mükemmel bir insan olur. Kıskanç ve kibirli olan bir insan diğerlerini küçük gördüğünden dolayı toplum tarafından dışlanır. Başkasını beğenmiyorsa başkası da kendini kabullenmez. Doğruluk sadece bir şeyle alakalı değildir. Bir insan konuşurken doğru konuşması gerekir. Eğer bir insan doğru konuşmuyorsa zıttı ne oluyor yalan. Düşünün ki toplumdaki insanlar eğer doğru konuşmuyorsa biz de onların arasında yaşıyorsak ve bunlara güvenmiyorsak nasıl yaşayacağız? Herkesin yalan söylediği sözden şüphe ediyorsunuz güven yok itimat yok yani doğruluk yok o ortamı bir düşünün. Yalan söyleyen, ihanet eden insanın toplumda yeri de yoktur. ?dedi
Seminere katılan öğrenciler ise; ?Bu tür bilgilendirici konularda daha sık konferanslar düzenlenmesinin kendilerini geliştirmek açısından önemli olduğunu bildirerek İlçe Müftülüğüne teşekkür ettiler.
Yaklaşık 45 dakika süren konferans öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.